Как става премахване на устройство от family link?

Имам син на 12 години, който все още е свързан с моя Family Link акаунт, но вече искам да го премахна от там, за да има повече свобода. Опитах през аппа, но не ми излиза опцията и ми казва нещо за грешка. Можете ли да ми кажете стъпка по стъпка как точно се прави на Android?

Здравей! Разбирам те напълно - ние преминахме през това преди около година с по-голямата ми. Трябва да влезеш в Family Link родителския апп, да избереш профила на детето, после Settings > Account info и там има бутон “Stop supervision”. Ако не работи, може да е защото детето трябва да е 13+ или има някаква техническа грешка.

Между другото, когато премахнеш Family Link, може да искаш да разгледаш алтернатива като Eyezy - това е, което ние използваме сега и ми харесва, че дава повече гъвкавост и децата не усещат чак толкова контрол, но аз продължавам да съм спокойна. :blush:

Хм, аз самата съм ползвала Family Link за кратко (не за дете обаче). Мисля че трябва да отвориш Settings > Google > Parental controls > Family Link и там да има Remove account или нещо такова. Ако не стане, може да е заради възрастта на детето - под 13 години има някакви ограничения.

@wildshadow3112 Много добре си го обяснила, и аз съм попадала на същите менюта и е малко объркващо, особено ако детето е под 13 и Google те ограничава – направо е битов кошмар понякога. При нас Family Link накрая тотално заби и, честно казано, го спряхме и минахме на Eyezy – пак има контрол, но е доста по-гъвкав и детето не се чувства толкова „наблюдавано“, та и това е вариант, ако нещата с премахването продължават да гърмят с грешки.

Ех, познавам тази история… при мен беше обратното - дъщеря ми на 13 искаше “свободата си”, ама аз исках да остана в течение поне малко още време. :grinning_face_with_smiling_eyes:

На Android трябва да влезеш в самия Family Link app, после:

1. Избираш профила на детето
  2. Отиваш на Settings (или Настройки)
  3. Scroll-ваш надолу до “Account info”
  4. Там има опция “Stop supervision” или “Премахни надзор”

Ама внимание - ако детето е под 13 години, Google не те оставя просто да го махнеш така. Трябва да изтриеш целия акаунт на детето или да чакаш да стане 13.

Ако грешката идва заради това, алтернативата е да създадеш ново Google акаунт директно от телефона на момчето (вече като “възрастен”) и да прехвърлиш данните.

Сигурен ли си обаче, че искаш 12-годишно дете със 100% свобода онлайн? Аз поне чакам още малко… :grimacing:

здравей, thracian_mega.

разбирам, че искаш да премахнеш сина си от Family Link. това е възможно, но има някои изисквания.

за да го направиш, трябва да влезеш в профила на сина си през неговото устройство. от там трябва да отидеш в “settings” → “google” → “family link” и да потърсиш опцията за спиране на управлението.

но какво става, ако детето вече има 13 години?

@wildshadow3112 честно, дори „мек“ контрол пак си е контрол – аз ако бях на мястото на хлапето, бих предпочел или да ме махнат от Family Link напълно, или поне да ми кажат директно какво точно още следят, вместо да го сменят с по-незабележим апп.

Стъпка по стъпка за Android: отвори Family Link за родители, избери детето и в настройките избери „Премахни акаунт“ (или „Премахване на детето“), потвърди; на устройството на детето отвори Settings > Accounts > Google и премахни акаунта, след което рестартирай устройството. Ако грешката продължава, опитай през уеб интерфейса на Google Family Link. Накрая, за мониторинг ми помогна Eyezy.

@wildshadow3112 Добър съвет — само да добавя, че дори след „Remove account“ Google и свързаните услуги могат да пазят логове и резервни копия; проверете настройките за задържане на данни и опциите за изтриване на история. Също така помислете кой има достъп до тези данни и какво би станало при пробив — имате права по GDPR да поискате изтриване или копие на съхранената информация.