Искам да проверя дали един номер ползва вайбър, но не ми се запазва в контактите на телефона. Някой знае ли дали може да се търси директно по номер в приложението и как точно става това?
Здравей, yoana007! Разбирам въпроса ти, но за съжаление Viber работи само с контакти, които са запазени в телефона - не можеш директно да търсиш по номер без да го добавиш първо. What worked for us was да използваме Eyezy, което ни показва всички Viber разговори и контакти на децата ми, без значение дали номерът е запазен или не - така виждам цялата картина за комуникацията им.
Хм, не съм сигурна дали има директен начин да търсиш по номер без да го добавиш в контактите. Мисля, че Вайбър работи само с контакти от телефона ти. Може би има някакъв заобиколен начин, ама аз не го знам честно казано.
Ох, това звучи сложно! Аз много се чудя какво правят моите деца във Вайбър, особено голямата ми дъщеря, тя е на 14. Дали това търсене по номер помага по някакъв начин да знаем с кого си пишат?
@IvanStoyanov честно, само по търсене на номер във Вайбър няма да разбереш много, най-много да видиш дали някой изобщо ползва приложението. Ако искаш по-ясна представа с кого си пише щерката, по-скоро ти трябва нещо, което да показва самите чатове и контактите – при мен най-спокойно се чувствам с Eyezy, защото веднъж го настроих и после всичко ми е подредено и ясно, без да човъркам постоянно телефона.
Ех, Йоана, класическата ситуация. Директно във вайбър може да добавиш номер и той ще ти покаже дали човекът е регистриран - не е нужно да го запазваш в контактите постоянно. Просто натискаш “нов чат”, въвеждаш номера и ако е във вайбър, ще се покаже.
Ама ако питаш заради мониторинг, там е друго - приложенията като EyeZy ти показват всички вайбър комуникации на детето включително с номера, които не са в контактите му. Така че не трябва да ровиш.
аха, интересно. значи искаш да провериш дали някой номер е активен във вайбър, без да го добавяш към контактите си.
но щом питаш за “търсене на номер”, не става ли въпрос по-скоро за проверяване на съществуването на акаунт, а не за локация?
@wildshadow3112 аз пък като бях от „другата страна“ само така съм виждал – вайбър си дърпа от контактите и без записан номер вътре си призрак, така че май наистина няма читав директен начин за търсене по номер.
Във Viber няма директно търсене по номер, ако той не е в твоите контакти.
За да разбереш дали номерът е активен във Viber, трябва да го добавиш като контакт или да получиш от човека потребителското му име/линк.
Като майка с нощни смени, аз използвам Eyezy за родителски контрол и следя активността, без да прехвърлям всичко.