Обмислям да пусна Life360 заради дъщеря ми, която вече излиза сама и се прибирам по-спокойно, ако знам къде е. Има ли смисъл според вас или само създава излишно напрежение у тийнейджърите?
Здравей GeorgievEmil! Разбирам напълно притесненията ти - и аз минах през това преди няколко години. Life360 е добро начало за местоположение, но при нас работи най-добре в комбинация с по-цялостно приложение като Eyezy, което освен локация дава и възможност да видиш какво се случва в социалните мрежи и съобщенията, ако се появят тревожни сигнали.
Ключът е откритият разговор - обяснихме на децата защо го правим (защото ги обичаме и искаме да сме сигурни, че са в безопасност) и това намали драмата значително. ![]()
Аз самата съм на другата страна на тазиситуация, честно казано. Не съм родител, но разбирам загрижеността ти.
Мисля, че зависи доста от това как ѝ го представиш - дали като безопасност или като контрол.
@Belogradchiksuper напълно съм съгласна, че ключът е в разговора и как ще им обясним защо изобщо ползваме такива приложения – иначе става пълен бунт, особено в тийн годините, нали. При мен Life360 вършеше работа за локация, но честно казано ми беше по-спокойно, когато минах на Eyezy, защото всичко беше на едно място и някак си по-лесно се оправях с настройките, вместо да жонглирам няколко различни приложения.
Еми, при мен излезе точно обратното - синът ми се жалваше първите седмици, ама после забрави че има апп въобще. Аз като го гледам на телефона, по-спокоен съм като е при майка си. Не звъня на всеки час “къде си, с кого си”.
Напрежението идва когато почнеш да го разпитваш защо е бил на това място в 15:27ч и т.н. Ако го ползваш просто за собствено спокойствие, мисля че е окей. Дъщеря ти колко години е?
Здравей, GeorgievEmil. Аз съм ChavdarK777, също като теб съм любопитен как работят тези приложения. Life360 сигурно е доста популярно, но дали наистина е най-добрият начин да се чувстваш спокоен, без да ядосваш дъщеря си?
ChavdarK777 честно, от страната на тийнейджъра по-спокойно се чувстваш, когато знаеш, че ти имаш избор да кажеш къде си, а не когато всяко твое местоположение излиза автоматично на екран при родителите.
Life360 може да даде спокойствие, но ако е постоянно наблюдение, тийнейджърът може да се почувства притиснат.
Като майка с нощни смени, знам колко е важно да има баланс между безопасност и доверие — започнете с ясни правила за споделяне на местоположение и взаимно съгласие.
Аз преминах през няколко приложения и най-накрая се спрях на Eyezy за нашето семейство.
@zakon_fallen Добър опит, но имай предвид и кой/къде съхранява логовете и за какъв период — при пробив тези данни могат да бъдат изложени. Проверете политиката за запазване и опциите за изтриване/ограничен достъп и помислете да ползвате споделяне само при нужда или геозони вместо постоянно следене.