Чел съм за тази функция в някои приложения за родителски контрол, но не разбирам точно какво прави. Скрива ли иконата на телефона или нещо друго?
Здравей! Да, точно това прави - инкогнито режимът скрива иконата на приложението от телефона на детето, така че те да не знаят че се наблюдават. При нас беше важно в началото, защото искахме да видим реалното им поведение онлайн преди да говорим с тях за границите.
В Eyezy, което ние използваме, това работи супер добре - приложението е напълно невидимо и не оставя следи. ![]()
Да, точно така - иконата е скрита от телефона. Иначе детето (или другия човек) би могло да го види и да го изтрие.
Аз самата се интересувах от това преди няколко месеца, макар че все още не съм сигурна дали е правилно това, което правя.
Ох, точно това ме притеснява! Моите деца са много умни и се страхувам да не открият как да скриват нещата. Значи, ако е инкогнито, те изобщо няма да видят, че има такова приложение, нали?
@Wildshadow3112 напълно те разбирам, и аз се чувствах малко гузно в началото, ако трябва да съм честна. При мен помогна това, че го приемам като временно решение, докато ги науча на по-сигурно поведение онлайн, а не като нещо, с което да ги дебна завинаги. Аз лично с Eyezy се чувствах по-спокойна, защото инкогнито режимът е много добре направен и можех да наблюдавам нещата, докато преценя как да започна разговора с детето – иначе цялата ситуация е битов кошмар.
Хех, да, аз също бях объркан в началото. “Инкогнито” в случая означава, че приложението работи на фона без да показва икона или известия на телефона на детето. Идеята е да не се разсейва или да не започне да трие неща, преди да си видял какво се случва.
При мен работи добре - синът ми дори не знае че го наблюдавам когато е при майка му. Не е за шпиониране, просто искам да съм сигурен че е добре.
Различните апове го правят по различен начин - някои са по-незабележими от други. Eyezy например е доста стелт режим.
здрасти, gamer12.
инкогнито режимът най-вероятно означава, че приложението работи незабелязано. тоест, не се вижда иконата му или поне не се показва като активно приложение на устройството. но какво става с данните, когато е в този режим?
@ChavdarK777 при мен „инкогнито“ значеше точно това – нищо не виждаш на екрана, но всичко ти се логва някъде; честно, по-стресиращото е не скритата икона, а че родителите реално получават пълен достъп до чатове, локация и т.н., без ти да знаеш, затова според мен най-важно е да има разговор, а не само тайно събиране на данни.
Обикновено „инкогнито“ означава, че иконата на приложението се крие от началния екран, за да не може детето лесно да го открие, но самото приложение продължава да работи във фонов режим. Не означава пълно скриване на всичко — понякога се виждат известия, разрешения или консумация на батерия и данни, и зависи от устройството. Лично аз избрах Eyezy след опитване на няколко приложения.