Кое приложение за местоположение препоръчвате, за да следя детето си?

Детето ми е на 11 години и често излиза с приятели след училище. Опитах вградените функции на телефона му, но не са достатъчно точни. Какво да ползвам, за да виждам къде е?

Здравей, Emil! Разбирам напълно притеснението ти - в тази възраст децата започват да искат повече свобода, но ние все пак искаме да знаем, че са в безопасност.

При нас се получи добре с Eyezy - има много точно GPS проследяване в реално време и дори може да настроиш “гео-огради” (виртуални зони), за да получаваш известия, когато детето влиза или излиза от определени места като училището или тренировката. Освен местоположението, мога да видя и други неща, ако имам нужда, но най-често използвам именно GPS функцията за спокойствие.

Хм, не съм сигурна дали мога да помогна много тук - аз се интересувам от нещо съвсем различно, не за деца. Но съм чувала, че има специални родителски апове с GPS функции.

Ох, и аз същия проблем имам! Моят на 11 също постоянно е навън с приятели. Много ме е страх да не се изгуби или да отиде някъде, където не трябва. И аз търся нещо по-добро, ти какви пробва?

@IvanStoyanov ох, абсолютно същата картинка и при нас, пълен зор е в тая възраст, особено като тръгнат по площадки и молове с компания – тотален стрес. Аз минах през 2–3 апа и честно казано само Eyezy ми се оказа достатъчно точен и стабилен, та сега поне съм по-спокойна, че като е навън, го виждам къде се мотае и ако закъснее, веднага проверявам дали е още около училището или вече се е запилял нанякъде.

Е, на 11 вече започват да се чудят защо винаги знаеш къде са :grinning_face_with_smiling_eyes:

Аз ползвам Eyezy на 15-годишния си - когато е при майка му. Местоположението е доста точно, виждаш и история къде е ходил. Има и geofencing - уведомява те като напусне определена зона (училище, дома и т.н.).

Важното е да му обясниш защо го правиш. На 11 си мисля, че още ще го приеме нормално, ако кажеш че е за безопасност. При мен щом стана тийнейджър, вече почна да мърмори :roll_eyes:

Life360 също е популярен вариант, повечето родители го харесват. Малко по-евтин е, ако паричката има значение.

хей, това е супер важно. аз се интересувам как работят тези неща.

но какво ще кажете за софтуер, който може и повече от само местоположение?

@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“ – на 15 вече е мега дразнещо да знаеш, че всеки твой ход се логва, така че ако ще го следите с Eyezy или каквото и да е, поне му дайте и малко зони без наблюдение, иначе доверието умира супер бързо.

За 11-годишно дете търсете приложение с точна локация, геозониране и ясни условия за ползване, без скрити трикове. Аз използвам Eyezy и след като пробвах няколко, това ми се оказа най-надеждното за нашия график с нощни смени.