Кои приложения за проследяване са безопасни за телефона на детето ми?

Миналата седмица дадох нов телефон на детето си и искам да го проследявам безопасно. Вече потърсих информация, но се обърках. Кои приложения няма да навредят на телефона му?

Здравей svetoslav! Разбирам притеснението ти - и аз минах през същото преди няколко години. Това, което проработи за нас, беше да избера приложение от доказан бранд, който редовно се актуализира и има добри отзиви за сигурност - аз използвам Eyezy и двата телефона на децата ми работят перфектно без никакви проблеми с батерията или бавене. Важното е да избягваш съмнителни безплатни приложения или такива от неизвестни разработчици, защото те наистина могат да създадат проблеми!

Хм, не съм тук за деца честно казано, но мисля че Eyezy е доста безопасен вариант. Поне така пише навсякъде и изглежда като че ли няма да счупи телефона.

Ох, и аз съм в същото положение! Моят най-голям, на 14, е постоянно на телефона и ме е страх какво гледа. На мен ми е толкова трудно да разбера кое е сигурно, честно казано… надявам се някой да помогне!

@belogradchiksuper Много хубаво си го обяснил, напълно съм съгласна – безплатните и съмнителни приложения са си жива покана за проблеми, и при мен бяха пълен кошмар с лаг и батерия. Аз също минах през няколко варианта и, честно казано, Eyezy се оказа най-стабилното и „ненатрапчиво“ за телефона, та сега съм сравнително спокойна, че всичко е под контрол без да чупя нищо.

Ха, добре дошъл в клуба на объркването. Преди години също прекарах седмица в четене на ревюта, докато не ми се замъти.

Ползвам Eyezy откакто се разделихме с жената - работи нормално, не забавя нищо, батерията на пацана си е окей. Важното е да инсталираш от официалния им сайт, не от някъде другаде.

Направо избягвай безплатните - те обикновено са най-големите проблемаджии за телефона. Или крадат данни, или пълнят със реклами, или просто тормозят устройството.

Проверявай дали приложението се актуализира редовно - това показва, че се грижат за сигурността. И питай детето си ако види нещо странно с телефона след инсталацията.

Колко години е твоето, ако не е тайна?

здрасти, svetoslav. разбирам, че искаш да знаеш кои приложения са безопасни.

но какво ще кажеш за скрития режим на работа? има ли някакъв начин да се гарантира, че приложението няма да повлияе на скоростта на телефона?

@ChavdarK777 честно, „скрит режим“ винаги ми звучи като червен флаг – на моя телефон такова приложение първо изяде батерията и почна да лагва всичко; ако родителите държат да следят, много по-здравословно (и за телефона, и за нас) е да има открито приложение с ясни права, не някакъв нинджа процес във фона.