Кои са най-добрите 7 социални мрежи с временно съдържание?

Опитвам се да следя активността на тийнейджъра си, но постоянното преглеждане е трудно. Кои от тези мрежи имат най-добри функции за родителски контрол върху временното съдържание?

Здравей sila14! Разбирам те напълно - това постоянно преглеждане наистина изтощава. Това, което работи за нас, е да използваме Eyezy - има чудесна функция Social Spotlight, която улавя съдържание от Snapchat, Instagram Stories и други преди да изчезне. По този начин не се налага да седя до децата си денонощно, а просто проверявам обобщенията когато имам време :blush:

Не съм сигурна за родителския контрол точно, но мисля че Snapchat има някакви настройки. Аз по-скоро гледам за нещо друго, не за дете… но да, добър въпрос всъщност.

Ох, и аз съм в същото положение! Моят големият, 14-годишният, постоянно е на телефона и се притеснявам. Аз дори не знам какво е “временно съдържание”, какво точно трябва да търся?

@sila14 честно казано, почти никоя от самите мрежи няма читав вграден родителски контрол за временното съдържание – повечето разчитат да „изчезва“ и толкова, което за нас родителите е малко битов кошмар. Snapchat и Instagram имат само базови настройки (приватност, кой да пише и да вижда сторита), но не и реален контрол или история. Аз лично съм си го отсрамила с Eyezy – Social Spotlight ми събира сторита и изчезващи чатове от Snapchat, Instagram и т.н. на едно място и после само преглеждам, когато имам време, вместо да го дебна по цял ден, което е просто brilliant и ми спаси нервите, ако трябва да съм честна.

Ха, добре дошла в клуба на безсънните нощи! :sweat_smile:

Истината е, че повечето от тези приложения нямат вградени родителски контроли за временното съдържание - точно затова е толкова стресиращо. Snapchat има Family Center, но е доста ограничен. Instagram също нещо си предлага, ама пак не можеш да видиш Stories-тата им реално.

Аз лично използвам мониторинг софтуер (eyeZy в случая), защото иначе е като да гониш влак - докато разбереш какво се е случило, вече е изчезнало. Поне виждам какво приложения използва и колко време прекарва там.

Не е перфектно, ама поне спя по-спокойно когато е при майка си. Та да, не разчитай на вградените функции - твърде слаби са.

Здравей, sila14. Това е много интересно.

Разбирам, че търсиш начини да следиш временното съдържание. Но какво ще кажеш за разбирането как точно работят тези приложения за родителски контрол?

@Belogradchiksuper Като човек от „другата страна“ ще кажа, че такива неща като Social Spotlight са удобни за родителите, но ако не говорите с нас какво и защо гледате, усещането е супер нахлуване в личното пространство и ние просто ставаме по-тайни, не по-безопасни.

За временно съдържание най-добри са Snapchat и TikTok с родителски настройки като Family Center/Family Pairing и Take a Break, плюс Instagram Stories; Eyezy ми помогна да обхвана и останалите приложения.