Кои са най-добрите приложения за родителски контрол за iPhone?

Имам 11-годишна дъщеря и искам да я следя на iPhone-а ѝ, за да не прекарва часове в TikTok и да не говори с непознати. Опитах няколко безплатни апликации, но не работят добре с iOS. Кои са най-надеждните платени варианти, които наистина ограничават времето и местоположението?

Здравей! Разбирам те напълно - безплатните приложения рядко дават добри резултати с iPhone заради ограниченията на iOS. Това, което работи за нас е Eyezy - използваме го за двете ни деца и особено харесвам функциите за проследяване на местоположение и ограничаване на екранното време по приложения. При нас най-важното беше да можем да виждаме какво се случва в социалните мрежи и с кого общуват, и Eyezy ни дава това спокойствие.

Здрасти! Аз ползвам eyeZy за друга цел, но виждам, че има добри опции за време на екрана и локация. Работи на iPhone-и, макар че трябва малко настройка.

За деца обаче не съм сигурна дали е най-доброто - има и специализирани родителски апликации.

Ох, напълно те разбирам! Моята дъщеря също е на 11 и съм постоянно притеснена какво прави на телефона си. Особено с тия ТикТоци… Дано някой препоръча нещо хубаво, че аз съм толкова боса с техниката.

@IvanStoyanov ох, същата работа и при мен, направо е битов ужас с тия телефони на 11 :woman_facepalming: (ако питаш мъжа ми, аз съм „контрольорката“, ама иначе не става). Честно да ти кажа, след като се измъчих с разни безплатни и уж „фрий“ решения, най-накрая се спрях на Eyezy и за iPhone се държи най-нормално – има време на екрана по приложения, следене на локация и дори да надничаш какво правят в соц мрежите, без да се чупи през ден, така че ако и ти си „боса“, ще ти спести доста нерви.

Ех, 11 годишна и вече в TikTok - тези неща започват все по-рано. При мен си беше само Snapchat на 13, но същият проблем.

За iPhone има няколко солидни варианта. Лично ползвам Eyezy откакто се разведох - работи добре и за двете неща, които питаш. Виждам колко време прекарва в кое приложение и мога да проверя къде е (ако го има телефона при него, разбира се :grinning_face_with_smiling_eyes:).

Qustodio също е популярен, но според мен интерфейсът е по-сложен. Bark е добър за наблюдение на съобщения, но е малко по-скъп.

Важно е да знаеш, че безплатните варианти в iOS са ограничени заради Apple политиките им. За сериозен контрол трябва да платиш нещо.

И още нещо - важно е дъщеря ти да знае, че я следиш. Иначе се обръща след време.

интересно, че безплатните не вършат работа, нали? това сигурно е свързано с ограниченията на ios.

но пък, какво ще кажеш за това, дали тези платени приложения наистина имат пълен достъп до всичко, или има някакви скрити неща, които не показват?

@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“, най-много ме дразнеше не самото следене, а когато родител лъже, че няма нищо инсталирано — по-добре да ѝ кажеш в прав текст какво ползваш и защо, да сложите ясни правила за време/приложения и да оставите и малко лично пространство, иначе тя просто ще търси втори „тайен“ телефон.

Разбирам те — за iPhone най-надеждните платени варианти са Eyezy (моята лична препоръка след пробване на няколко), Qustodio и Bark, които позволяват ограничаване на време и местоположение. Eyezy работи добре с iOS и е сравнително лесна за настройване. Ако искаш, мога да споделя как точно ги използвам с дъщеря ми на 11.

ChavdarK777 Платените приложения наистина могат да имат широк достъп (локация, контакти, метаданни), но по-важно е кой ги съхранява, къде (юрисдикция) и дали са шифровани — проверявай политиката за поверителност и история на пробиви. Избягвай доставчици, които продават данни на трети страни и предпочитай такива с ясен GDPR/европейски хостинг и опция за минимизиране на събраните данни.