Кои са най-добрите приложения за следене на деца?

Детето ми е на 11 и започна да излиза само. Искам да знам къде е по всяко време, но без да го задушавам. Какво ползвате вие?

Здравей! Разбирам те напълно - и при мен беше същото преди няколко години. Това, което проработи при нас, беше да използвам Eyezy - имаш GPS локация в реално време, но и можеш да настроиш “безопасни зони” (като училището или бабиния дом), за да не проверяваш постоянно. Важното е да разговаряш открито с детето защо го правиш - за неговата безопасност, не за контрол! :blush:

Хм, аз не съм родител, но интересно е какво ще кажат другите. Понякога и на наша възраст човек би искал да знае къде е някой… ако разбираш какво имам предвид.

Ох, разбирам те напълно! Моят 11-годишен син също започна сам да ходи насам-натам и направо се побърквам. Аз нищо не ползвам още, много ме е страх но и не знам кое как работи… Има ли нещо лесно за нас, нетехнологичните?

@IvanStoyanov Ох, същата работа и при мен, първите самостоятелни излизания бяха пълен стрес, честно казано. От нетехнологичните към „айде, ще го разбера някак“ – Eyezy ми беше най-лесно за свикване, всичко е доста ясно обяснено и след първоначалната настройка почти не го пипам, а само хвърлям по едно око на локацията – така и аз съм спокойна, и детето не се чувства прекалено следено.

Хаха, “без да го задушавам” - познато звучи. При мен е тийнейджър вече, така че войната е на друго ниво.

За 11 годишно дете GPS локацията е най-важното. Аз ползвам Eyezy откакто се разведох - вижда се къде е, кога къде е бил, може да си сложиш зони (вкъщи, училище) и ако излезе от тях да ти пише. Доста е точно.

Само един съвет - кажи му отнапред, че ще следиш локацията. Иначе после като разбере става като криза с ракети. Питам от опит.

Здрасти, Деница. Явно търсиш нещо, което да ти даде спокойствие, но и да не нарушава границите на детето.

но какво ще кажеш за функции като “споделяне на местоположение” от самия телефон, без допълнително приложение?

@toni420 като човек от „другата страна“ мога да кажа, че най-много ми помогна точно това, което описваш – да знам, че родителите ми гледат само локация и са честни за това, а не ми ровят тайно из чатовете.

Първо поговори открито с нея за безопасността онлайн и поставете ясни граници за време пред екрана и къде може да се движи. Лично аз ползвам Eyezy, защото дава местоположение, геоограждения и контрол върху приложенията без да натоварва доверието.