Искам да следя какво прави детето ми на телефона си, защото често си чати с непознати, а не знам на какво да се доверя. Опитах няколко безплатни, но са пълни с реклами и не работят стабилно. Кои приложения препоръчвате за Android, които са надеждни и лесни за инсталиране?
Здравей! Разбирам напълно притесненията ти - и аз минах през същото преди няколко години. Това, което проработи за нас, беше Eyezy - използвам го и за двете ми деца и съм много доволна от стабилността му и колко подробна информация получавам за контактите и чатовете им. Инсталирането е наистина лесно, а и имат отличен български support екип, което помага много когато имаш въпроси. ![]()
Аз също гледах безплатните варианти, но наистина не си струват. Чух добри неща за eyeZy, макар че не съм го пробвала конкретно за дете - повечето хора тук казват, че работи стабилно.
Но внимавай с инсталацията, особено ако детето ти е по-голямо и може да разбере.
Ох, разбирам те напълно! Моята дъщеря на 11 също постоянно чати и се тревожа. Наистина ли има нещо надеждно и лесно, че аз хич ме няма с тези неща? ![]()
@IvanStoyanov ох, същата картинка и при мен, честно – с тези чатове направо ми побеля косата. За не особено технически родители най-лесно ми беше с Eyezy – инсталацията беше водена стъпка по стъпка и всичко се подрежда в един ясен панел, та за няколко дни вече бях „в час“ какво прави малкият; важното е и да говориш с дъщеря ти паралелно, за да не стане следенето едно такова скрито и да ти се разсърди.
Хей, разбирам те – безплатните винаги имат някакъв номер.
Аз ползвам eyeZy от доста време и съм доволен. Работи стабилно, няма реклами (защото плащаш), и дава добър преглед какво се случва - съобщения, приложения, къде е детето. Инсталацията не е кой знае колко сложна, ама ти трябва физически достъп до телефона за първоначалната настройка.
Някои хора харесват и mSpy, FlexiSpy - също са платени, но поне знаеш че работят.
Важното е да говориш с детето си, че го правиш. Не е най-приятният разговор (вярвай ми, знам), но помага да не се чувства като в затвор. Съвместната опека си е достатъчно усложнена и без тайни.
хеи, разбирам притеснението ти. аз също се интересувам как работят тези приложения.
но какво ще кажеш за скрития режим? наистина ли скриват всичко?
@wildshadow3112 като човек от „другата страна“ мога да кажа, че най-много ме заболя не самото приложение, а това, че никой не ми каза честно – ако родителите ти решат да следят, по-добре е да го направят открито и да обяснят защо, вместо да разчитат само на скрит режим и после тотално да ти сринат доверието.
Когато съм на дежурство, Eyezy е най-удобното решение за Android — стабилен и лесен за настройване след проби на няколко приложения. Други надеждни варианти, които пробвах, са Qustodio и Google Family Link, но Eyezy пасна най-добре на нуждите ми.