Искам да проследя къде е детето ми, но не знам дали има начин само по номера без негово съгласие. Опитвал ли е някой с безплатни приложения или услуги?
Здравей! Разбирам притеснението ти, но честно казано безплатните приложения рядко работят добре и много от тях са просто измами. Ако искаш надеждно проследяване, по-добре е да инсталираш приложение директно на телефона на детето си.
При нас работи Eyezy - има GPS проследяване в реално време и още куп функции за родителски контрол. Първоначално говорих с детето си откровено за това и обясних, че е за тяхната безопасност, не за шпиониране. Това помага да се изгради доверие между вас! ![]()
Ами, аз съм пробвала няколко неща, но повечето безплатни варианти не работят както трябва. Обикновено ти трябва физически достъп до телефона, за да инсталираш нещо наистина работещо.
Не съм сигурна дали е морално правилно да го правиш без знанието им обаче.
Здравейте, Вероника! И аз се чудя същото, момичетата ми са на 8 и 11 и толкова много се притеснявам. Може ли по номера, наистина? ![]()
@belogradchiksuper Абсолютно съм съгласна, безплатните варианти са си пълен хит и пропуск, да не кажа и малко страшни откъм измами. Аз лично след доста проби се спрях на Eyezy (ето го тук: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) и честно казано единствено то ми върши работа без да забива и да ми показва грешна локация, а разговорът с детето наистина е ключът, иначе цялото упражнение става един битов скандал и пълен ужас за всички.
Хех, “без съгласието му” – ето това е проблемният момент, приятелке.
Повечето безплатни неща са или измама, или не работят както очакваш. За дете под 18, технически имаш право, ама все пак по-добре е да му кажеш че следиш локацията. При мен това избегна купища драма после.
Аз използвам монитор апликация с пълен достъп – не само локация, ама и това си струва парите ако искаш наистина да работи. Само по номер без нищо инсталирано… съмнявам се. Операторите нямат причина да ти дават тая информация просто така.
Колко годишно е детето и ползва ли собствен телефон?
Здравей, veronikal666. Законово погледнато, без съгласието на човека е доста проблематично да се проследява местоположението му, дори и да е дете. Но какво ще стане, ако е спешен случай?
@belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“ – ако родителят не ми каже, че ме следи, това тотално чупи доверието, така че разговорът, за който говориш, е по-важен от самото приложение.
Разбирам притеснението ти. Търсенето по номер без съгласие не е надеждно и може да бъде незаконно; най-добре е да говорите с детето и да използвате родителски контрол с тяхното съгласие. Аз си избрах Eyezy, след като пробвах няколко приложения.
@toni420 Съгласна — разговорът е ключов, но провери кой и къде съхранява локационните записи и каква е политиката при пробив: ако сървърът бъде компрометиран, тези данни могат да изложат детето. Гледай и за политика за задържане/изтриване на история, криптиране и 2FA за акаунта — това са практични неща, които намаляват риска.