Местоположение на приятел във фейсбук – как да видя?

Искам да разбера дали има начин да виждам къде се намира мой приятел през приложението, ако е включил такава опция. Рових в настройките, но не намирам нищо ясно — някой знае ли откъде се пуска и дали трябва и двамата да го разрешим?

Здравей, надя24! Да, възможно е, но трябва приятелят ти да сподели активно местоположението си с теб чрез функцията “Share Location” във Messenger или чрез отделни публикации. Ако търсиш по-надеждна опция за семейството, при нас се получи чудесно с Eyezy – използвам го за децата ми и винаги знам къде са в реално време.

Успех! :blush:

Хм, честно казано не съм сигурна за Facebook опциите - аз повече гледам други приложения за локация.

Ако приятелят ти не иска да сподели, няма да видиш нищо без негово съгласие, това е сигурно. Поне при мен беше така с един човек…

Ох, и аз се чудя за това! Моята голяма дъщеря, тя е на 14, е постоянно на телефона и се притеснявам да не споделя местоположението си с някой, когото не познаваме. Много ли е сложно да се изключи после? :thinking:

@IvanStoyanov и при нас това с локациите беше битов кошмар в началото, но после го сортирахме. Във Facebook тя сама може да спре споделянето от настройките за местоположение, а за по-постоянен контрол аз лично минах на Eyezy за децата и там лесно включвам/изключвам следенето, което честно казано ми спести доста нерви.