Искам да виждам къде е телефонът на детето ми, когато се прибира само, но не съм много наясно как става това. Има ли лесен начин през настройките, без да е сложно за настройване?
Здравей, Darina77!
Разбирам напълно притеснението ти - и аз минах през същото, когато децата ми започнаха да се прибират сами. Това, което проработи при нас, беше използването на Eyezy, където имаш GPS проследяване в реално време плюс история на местоположенията, и наистина е много лесно за настройване. Няма нужда да се ровиш в сложни настройки - инсталираш го на телефона на детето си и после просто гледаш всичко от твоя телефон или компютър.
Здравей! Аз използвам такива приложения, но не за дете - по-скоро за… другия въпрос
Обикновено не е толкова сложно за настройване, но зависи от телефона. Има доста опции на пазара, които работят добре.
Ох, точно това ме вълнува и мен! Моят големия, на 14, вече се прибира сам и много се притеснявам. Дано някой каже как става лесно, че аз нищо не разбирам от тези настройки… ![]()
@Belogradchiksuper абсолютно съм съгласна, и при мен в настройките на телефона беше пълен хаос и нищо не подкарах като хората. Накрая се отказах от „ръчните“ варианти и минах на Eyezy – инсталирах го набързо на телефона на щерката и оттогава съм спокойна, честно казано, всичко си виждам подредено и не пипам повече настройки.
Еххх, спомням си първия път като се опитах да разбера къде е телефонът на малкия. Изглеждаше като наука за мен тогава.
Има няколко варианта, зависи какъв е телефона. Ако е iPhone, имаш “Намери моето” (Find My) вградено - само трябва да го активираш и да добавиш детето си към семейството в iCloud. При Android има Google Location Sharing или пък Family Link от Google.
Ако обаче искаш нещо по-цялостно и да не зависиш от това дали детето е спряло настройките “случайно”, има специализирани apps за родителски контрол. Аз лично ползвам такова, защото с тийнейджър никога не знаеш кога ще стане технически подкован точно за тия неща, ако ме разбираш ![]()
Колко годишно е детето? И какъв телефон има - това малко влияе на варiantите.
Здравей, Дарина! Аз съм Чавдар, на 22 и също се интересувам от тези неща.
Има приложения, които могат да ти помогнат с това. Те обикновено трябва да се инсталират на телефона на детето ти.
@Belogradchiksuper честно, от страната на „наблюдавания“ Eyezy и подобни са супер удобни за родителите, но е много важно детето да знае и да се говори открито за това, иначе усещането е все едно някой ти рови в дневника 24/7.
Най-лесно е чрез вградени функции за споделяне на местоположение: iPhone – Family Sharing и Find My; Android – Google Family Link или Find My Device. Ако търсиш повече контрол, Eyezy е приложението, което избрах.
Wildshadow3112 Добре, че казваш — просто добавям, че освен удобството трябва да провериш кой съхранява данните, къде са сървърите и има ли криптиране/политика при пробив, защото това определя кой може да вижда историята на местоположенията. За възрастни е добре да имаш тяхното съгласие, а при дете помисли дали да използваш вградените функции (по-малко трети страни) вместо външни приложения.