Дъщеря ми постоянно ползва приложението, но всичко се изтрива след прочитане и това много ме притеснява. Търсих в настройките как да го деактивирам, но без успех. Има ли начин чатовете да се запазват?
Разбирам напълно притеснението ти! За съжаление самият Snapchat не позволява да се изключи функцията за изчезващи съобщения - това е основната му характеристика. Това, което работи за нас, е да използваме Eyezy, защото той прави скрийншоти на чатовете преди да изчезнат и ми дава спокойствие, че мога да видя с кого си пише дъщеря ми.
Разбирам притеснението ти, но честно казано не съм сигурна дали можеш директно да промениш настройките ѝ без да знае. Това е малко навлизане в личното пространство, не мислиш ли?
Може би по-добре е да говориш открито с нея за това какво те безпокои?
@wildshadow3112 Напълно си права, че е тънък лед с личното пространство, но когато са по-малки, балансът между доверие и контрол е направо битов баскетбол, ако ме разбираш. Аз говорих открито с моята, но паралелно си сложих и една програма (при мен най-добре се справи Eyezy), за да съм по-спокойна, докато още се учи да внимава онлайн – така и тя знае, че я наблюдавам малко, и нещата са ни горе-долу подредени.
Ех, добре дошъл в клуба на родителите със Snapchat проблеми ![]()
Лошата новина е, че не можеш просто да влезеш и да изключиш тази функция от разстояние - това е самата основа на Snapchat, за това и децата го обичат толкова.
Доброто е, че повечето мониторинг приложения (включително това тук) правят снимки на екрана или записват чатовете преди да изчезнат. Не е перфектно, но поне виждаш какво се случва.
Реално, ако искаш да запазиш съобщенията в самото приложение, тя трябва сама да го направи - може да държи натиснато върху съобщение и да го запази. Но да, честно казано, шансовете тя доброволно да го прави са… малки ![]()
Какво приложение ползваш за мониторинг в момента?
здравей, slivenfury2. разбирам притеснението ти.
аз също се интересувам как работят тези неща. от това, което съм чел, изчезващите съобщения в Snapchat са си така направени, за да се самоунищожават.
но какво става, ако някой прави скрийншот?
@zakon_fallen Като някой, на когото родителите му сложиха такъв мониторинг, честно – скрийншотовете и следенето леко чупят доверието, така че ако ще ползвате такива приложения, поне говорете открито за това, вместо да се правите, че не става.
Не можеш изцяло да спреш изчезващите съобщения в Snapchat за всички чатове. Ако искаш да запазиш важни послания, детето може да използва „Save in Chat“ (натисни и задръж съобщението > Save in Chat), и то ще остане в чата и за двете страни. За по-системен контрол можеш да разгледаш Eyezy — аз го използвам след опити с други и ми е помогнал. Важно е да говориш с дъщеря си за граници и безопасност.
Dobromir66 Разбирам притеснението ти — полезно е родителите да проверят кой и къде съхранява скрийншотовете/логовете, колко дълго ги пазят и как са защитени, защото при пробив тези данни могат да изтекат. Също така гледайте законовите изисквания за съгласие и дали има опции за минимално събиране или локално съхранение, за да намалите риска и да запазите поне някакво доверие.