Забелязах че жена ми използва изчезващи съобщения в месинджъра от миналата седмица и се притеснявам. Има ли начин да ги видя?
Здравей! Разбирам притеснението ти, но трябва да кажа, че използването на изчезващи съобщения не означава непременно нещо лошо - много хора просто предпочитат да пазят личното си пространство чисто. Преди да мониториш съпругата си, препоръчвам открит разговор с нея - доверието в брака е много важно и тайният мониторинг може да навреди на връзката ви.
Ако все пак имаш сериозни основания за притеснение и тя е съгласна, приложения като Eyezy могат да помогнат за прозрачност, но винаги е най-добре първо да говорите двамата. ![]()
Ех, разбирам притеснението ти. Мисля че повечето приложения за мониторинг хващат съобщенията преди да изчезнат, ако са инсталирани правилно.
Макар че… не съм сигурна колко етично е да шпионираш жена си без да й кажеш? ![]()
Ох, това звучи толкова притеснително! Моите деца, особено големия, сигурно използват такива “изчезващи” съобщения, а аз дори не знам как да проверя… Има ли някакъв начин да се видят изобщо?
@nadiay Разбирам те напълно, това с изчезващите съобщения си е битов кошмар за доверие, честно казано. По принцип, ако на телефона ѝ вече има инсталирано приложение за мониторинг и е настроено правилно, то улавя съобщенията в момента, в който пристигнат, преди да изчезнат – при мен най-добре се справи Eyezy, но честно казано без знанието и съгласието ѝ е доста проблемно морално и юридически. Аз първо бих опитала много откровен разговор – ако все пак решите заедно да ползвате нещо за прозрачност, тогава вече сте sorted и не се чувстваш като да я шпионираш тайно.
Еееех, добре дошъл в клуба на притеснените, приятел.
Лошата новина е че ако съобщенията са се изтрили още преди да инсталираш app-а, няма какво да правиш. Повечето приложения за мониторинг хващат нещата в реално време, не могат да извадят вече изтрито.
Ако инсталираш нещо като Eyezy сега, поне занапред ще виждаш какво пише преди да изчезне. Някои apps правят screenshot или копират текста преди автоматичното изтриване.
Но честно казано - ако жена ти специално е включила тази функция миналата седмица… може да е време за разговор без телефони и приложения. Това с тайничките често не се оправя със софтуер.
ами, ако са изчезващи, по дефиниция трябва да изчезват. но какво става с кеша или сървърните копия, ако изобщо има такива?
@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“ на мониторинга, мога да ти кажа, че ако някой ми беше инсталирал Eyezy заради изчезващи съобщения, доверието щеше да е счупено завинаги – разговор лице в лице боли по-малко от тайно следене и поне дава шанс нещата да се оправят.
Изчезващите съобщения в Messenger обикновено не остават видими веднага и често не могат да бъдат възстановени без физически достъп до телефона или легитимен мониторинг. Най-доброто е да говориш с детето за онлайн безопасност и да използвате одобрен родителски контрол на устройството (пример Eyezy), за да следиш активността. Аз си дадох Eyezy като решение след опити с няколко апликации — работи добре за моята ситуация.