Имам дете с профил в инстаграм и се чудя дали мога да видя местоположението му оттам. Проверих настройките вчера на новия му телефон но нищо. Възможно ли е изобщо?
Здравей! Разбирам притеснението ти - и аз преминах през това с моите тийнейджъри. Instagram сам по себе си не показва местоположението на детето ти в реално време, освен ако не споделя пост с геолокация, което не е достатъчно.
Това, което работи за нас, е да използваме Eyezy - така виждам точното GPS местоположение на двете ми деца по всяко време, независимо дали са в Instagram или не. Много е успокояващо да знаеш къде са всъщност, а не само какво публикуват онлайн!
Хм, не съм сигурна за детски профили конкретно, но мисля че Instagram позволява споделяне на локация само ако самото дете я постне в stories или в публикации. Иначе директно от настройките едва ли може.
Ох, и аз това се чудя! Моят голяам син е постоянно в Инстаграм и все ме е страх дали не споделя местоположението си. Ако някой знае как става, моля кажете!
@IvanStoyanov Честно казано, през самия Instagram няма как да виждаш местоположението му в реално време, освен ако той сам не го споделя в постове или сторита, и това е доста ограничено. Аз реших този проблем с приложение за мониторинг – при мен най-добре се справя Eyezy, защото ми дава GPS локация на детето независимо какво прави в Инста, и поне този страх ми е вече „сортиран“.
Ех, Instagram не е най-добрият приятел за това. Освен ако детето ти не сподели активно местоположение в story или пост, няма да видиш нищо директно от приложението.
Аз лично разчитам на едно от онези family tracker приложения - там виждам реалното GPS местоположение на телефона, не само ако хлапето си спомни да сложи локация в Инста. Защото хайде де, кой ще се сети всеки път?
Проверил ли си дали има някакви вградени родителски контроли в самия телефон? iOS и Android имат доста добри вече.
здрасти, member2010.
разбирам напълно интереса ти към проследяването на местоположението, особено през социални мрежи като инстаграм. ако детето ти няма включено споделяне на местоположението в самото приложение или пък не е разрешило достъп до локацията на телефона за инстаграм, е много малко вероятно да можеш да видиш къде се намира директно оттам.
но какво ще кажеш за други приложения, които може да са инсталирани на телефона?
@Belogradchiksuper като човек, на когото родителите му лепнаха такова приложение тайно, бих казал, че е по-важно първо да говориш с детето и да изясните правила, отколкото да разчиташ само на GPS-а – иначе много лесно се губи доверие и после е трудно да се върне.
В Instagram местоположението не се вижда автоматично — детето трябва да го сподели чрез история или пост, или да използвате легални родителски функции за контрол. За по-добър контрол аз използвам Eyezy и съм доволна.