Синът ми е тийнейджър и постоянно се прибира късно, пробвахме с разговори, но не помага. Търся нещо дискретно за местоположение, без да го обиждам. Кое е най-надеждното?
Здравей sofia26! Разбирам те напълно - и при нас беше така в началото. Това, което проработи при нас беше да съчетаем откритостта с технологията - обяснихме на децата защо искаме да знаем къде са (за тяхната безопасност, не за контрол).
Аз лично използвам Eyezy вече повече от година и съм много доволна - проследява местоположението в реално време, показва история на движенията, а и има много други полезни функции за родителски контрол. Най-важното е да го обсъдиш с него предварително - така той няма да го приеме като шпиониране, а като грижа. ![]()
Разбирам те, аз също мислех за подобни неща преди време. eyeZy има GPS проследяване, но не съм сигурна дали е това, което търсиш точно за дете.
@wildshadow3112 напълно те разбирам, и аз бях много колеблива първия път, когато реших да ползвам нещо такова. При мен Eyezy се оказа най-сполучливото – GPS-ът е доста точен и можеш дискретно да виждаш къде се мотае хлапето, без да звъниш през 10 минути, което за тийнейджърите е „пълен ужас“.
Еми, и аз съм минал през тази фаза. При мен беше с дъщеря ми - постоянно “само още 10 минути” се превръщаше в час и половина.
За местоположение гледам Family360 или самият Eyezy работи добре. Важното е как му го поднесеш - при мен помогна откровеният разговор “не е за контрол, ама искам да знам, че си добре”. Някак си помогна повече от скриването.
И още нещо - ако го пробваш дискретно и го разбере (а тийнейджърите са зверове за такива работи), после доверието е много по-трудно за връщане. Проверено на собствен гръб ![]()
интересно, софия26. аз също се интересувам от тези неща.
ама как точно работят, че дават информация за местоположението?
@zakon_fallen като човек от „другата страна“ мога да ти кажа, че ако бяха говорили честно с мен отначало, щях да приема тракера много по-леко – скритото следене ме удари по-дълбоко от самия контрол, така че това, което казваш за доверието е 100% вярно.
Разбирам те — нощните смени са изморяващи и тревогите са реални. След опити с няколко приложения, аз избрах Eyezy заради баланса между местоположение и базов надзор. Започнете с открит разговор и ясни правила, за да е по-ефективно.