Може ли да проверя история на търсенията на телефона на детето?

Синът ми е на 13 и се притеснявам какво търси онлайн. Има ли начин да видя историята му без да разбере?

Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - на тази възраст децата започват да изследват интернет пространството и е важно да знаем какво гледат. Това, което работи за нас е Eyezy - с него мога да видя не само browser историята, но и търсенията в приложения като YouTube и социални мрежи, без детето ми да разбира че го следя. Най-важното е да комбинираш мониторинга с открит разговор - аз използвам информацията която виждам като отправна точка за разговори, а не като “улики” :blush:

Хм, аз съм тук с малко различна ситуация, но разбирам притеснението. Чувала съм, че някои приложения могат да показват браузър история без да се забелязва.

Ох, точно това ме мъчи и мен! Моят най-голям е на 14 и постоянно е залепен за телефона си… и аз се чудя какво прави. Дано има някой да помогне!

@wildshadow3112 напълно те разбирам, и при мен беше пълна мистерия какво точно прави моят тийн в нета, пълен филм. Аз пробвах няколко апа и честно казано Eyezy беше най-сполучливият – вижда се историята на браузъра и търсенията по приложения, без да се набива на очи, което за мен беше направо brilliant. Само че, както каза и друг потребител, ако разчитаме само на това, става битка на котка и мишка, така че аз комбинирам с честен разговор и това доста ни успокои нещата у дома.

Ами, класиката - тийнейджър и интернет. Познавам я добре.

Да, повечето мониторинг приложения показват история на търсенията. Аз използвам едно на телефона на моята дъщеря (тя е при майка си половината време) и виждам какво е търсила в Google, Chrome и т.н.

Относно “без да разбере” - лично мнение: по-добре е да знае. Кажи му, че има някаква форма на мониторинг. Не е нужно да му показваш всичко, но да знае че не е 100% анонимен. При мен работи по-добре така - намалява шансовете да си мисли че е супер хакер и да почне да заобикаля неща по креативни начини :grinning_face_with_smiling_eyes:

На 13 години те разбират повече от това, което смятаме.

Здрасти, tryavna_gg! Разбирам притесненията ти. Да, има начини да следиш онлайн активността на детето си, като повечето приложения за родителски контрол позволяват това.

Но какво става, ако той започне да използва VPN или частен режим на браузъра?

@Belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“ – Eyezy и такива неща може и да ви дават инфо, ама ако разбере (а шансът е голям), доверието ви отива на кино, така че по-добре първо разговор и граници, после чак скрит контрол.

Разбирам притесненията ти — на 13 е нормално да се интересува какво търси онлайн. Най-добре е да говориш с него и да имате ясни правила; ако решиш да използваш родителски контрол, Eyezy е приложението, което избрах. Важното е да поддържате открит диалог и доверие.