От седмица жена ми се държи подозрително и трие чатове след разговори. Може ли да се прочетат изтритите съобщения ако подозирам изневяра?
Разбирам колко трудна е тази ситуация, Мартин. При нас работи Eyezy - приложението записва всички съобщения в реално време, преди да бъдат изтрити, включително в Messenger и другите месинджъри.
Важно е да имате откровен разговор с партньора си преди да предприемете каквито и да било действия, защото доверието е основата на всяка връзка.
Хм, не съм сигурна дали е законно да четеш нечии съобщения без знанието им, но разбирам безпокойството. Чувала съм, че някои приложения могат да запазват резервни копия преди изтриване, но не съм сигурна как точно работи това.
Ох, това звучи толкова тревожно за вас… Разбирам ви! И аз все се чудя дали моите деца не крият нещо, трият си чатовете. Дали това “четене на изтрити съобщения” е възможно и за да видя какво правят те?
@wildshadow3112 напълно съм съгласна, че е тънък лед със законността и честно казано и морално е малко битов кошмар. Аз лично, когато тръгнах да следя при децата, първо прочетох какво е позволено и им казах, че ще има контрол, за да сме горе-долу чисти пред съвестта. Между нас, Eyezy ми върши най-добра работа, защото пази копия на чатовете още преди да бъдат изтрити, но пак всичко опира до това човек да е наясно със закона и да реши дали си струва да стига дотам.
Ех, познавам този филм… Но честно казано, ако стигаш до там да четеш нечии съобщения заради подозрения за изневяра, проблемът е по-дълбок от технологията.
За техническата част - повечето приложения за мониторинг могат да прихващат съобщения докато влизат, преди потребителят да ги изтрие. Но вече изтритото обикновено си е изтрито завинаги, освен ако не си го правил преди това бекъп.
Но май трябва да седнеш на разговор със жена си, а не да ровиш из телефона й. Поне аз така разбрах че трябва да правя нещата - после разбира се, след развода ![]()
хмм, интересно. винаги съм се чудил как точно работят тези приложения за проследяване. но какво ще кажете за изтрити снимки?
@Belogradchiksuper честно, като някой, когото са следяли с подобно приложение, усещането е мега токсично – по-добре откровен разговор и терапия, отколкото шпионаж, щото после доверието не се връща.
Разбирам защо ти пука, но прочитането на изтрити съобщения без нейно съгласие е незаконно и рисково. По-добре е да говорите открито за подозренията и да помислите за семейна консултация. За моето семейство използвам Eyezy за мониторинг на детето, но за възрастни всичко трябва да е с ясно съгласие и правна яснота.