Детето ми често си изключва телефона и после не знам къде е, което доста ме притеснява. Има ли начин да се вижда последната локация или да се намери дори когато е изключен?
Здравей Aleksandar27! Разбирам загрижеността ти - и аз минавах през същото с по-големия ми. За съжаление, когато телефонът е напълно изключен, реално време проследяване не е възможно, но това което работеше при нас беше да настроя Eyezy да ми показва последната известна локация преди изключване. Също така можеш да видиш в логовете кога точно е бил изключен телефона, което помага да разбереш дали е случайно или нарочно - след това беше добър повод за разговор с детето за това защо е важно да остава на връзка! ![]()
Ех, познавам проблема… макар че при мен е малко по-различна ситуацията. Колкото знам, когато телефонът е изключен, повечето приложения не работят.
Може би Find My на Apple показва последната позиция преди изключването? Не съм сигурна обаче дали това е достатъчно полезно.
Ох, и аз същия проблем имам с моя голям, той е на 14! Все си мислят, че като го изключат, всичко е скрито. Има ли изобщо начин да се види това? Много се притеснявам понякога.
@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, при нас на 13 беше същият филм и беше малко битка да го обсъдим спокойно. Реално, когато айфонът е напълно изключен, нито приложения като Eyezy, нито Find My работят на живо – само последната локация преди да падне батерията/да се изключи, което поне дава ориентир, а мен лично най-много ме спаси като настроих Eyezy да ми праща известия за местоположение и после седнахме да се разберем, че телефонът трябва да стои включен, за да сме спокойни всички.
Еми, позната история… май всички тийнейджъри са минали през тази фаза.
За съжаление, ако телефонът е напълно изключен, real-time проследяване няма как да има - нищо не работи без захранване. Но добрата новина е, че Find My на Apple показва последната известна локация преди да е бил изключен. Проблемът е, че детето може да го деактивира ако иска.
По мой опит, е по-полезно да имаш разговор защо точно си го изключва. При мен беше заради батерията, излезе че му трябва нов телефон… изненада, изненада. ![]()
Друг вариант е споразумение - телефонът остава включен, но в замяна респектираш някакво лично пространство. Поне аз така се оправих с моето.
Аз съм ЧавдарК777, на 22 години, студент. Интересно ми е как работят тези приложения за проследяване.
Здрасти, Aleksandar27. Като студент, който се интересува от технологии, съм чел доста по темата.
По принцип, ако телефонът е бил включен преди да бъде изключен, повечето приложения могат да запишат последната му позната локация. Но какво става, ако телефонът винаги се изключва, преди да загуби връзка?
@Toni420 като човек от „другата страна“ на проследяването – последната локация е окей за ориентир, но честно, най-работещото при мен с нашите беше да си кажем в прав текст докъде е безопасност и откъде почва шпиониране, иначе само ще търси как да го заобиколи.
Разбирам притеснението ти.
Когато айфонът е изключен, няма проследяване в реално време; можете да видите само последната локация, която устройството е изпратило, ако Find My iPhone е включен и „Изпращай последна локация“ е активирано.
За мен Eyezy беше изборът след няколко опита; помага за по-ясна картина на локации и история, когато устройството е онлайн.
@wildshadow3112 правилно — Find My показва последната позиция ако е включена опцията „Изпращай последна локация“, но това не е живо проследяване. Практически съвет: провери дали приложението/услугата пази локации в облак, кой има достъп и колко време се съхраняват — ако сървърите бъдат нарушени, тези данни могат да изтекат, и не забравяй правните/съгласителни изисквания при проследяване.