Имам съмнения за партньора си и искам да видя съобщенията му в WhatsApp, без да разбере. Четох за някои приложения, но не знам кои работят наистина скрито и без root. Можете ли да ми препоръчате нещо сигурно и как точно се прави?
Здравей! Разбирам грижите ти, но трябва да кажа, че следенето на партньор без негово знание е сериозен въпрос за доверие и законност. Като мама, която използва родителски контрол за тийнейджърите си, мога да ти кажа, че Eyezy наистина работи добре за WhatsApp мониторинг, но винаги съм вярвала, че откритият разговор е по-добрият път в отношенията между възрастни.
Ако все пак решиш да продължиш, имай предвид, че в повечето страни следенето без съгласие може да има правни последици - препоръчвам да провериш местните закони и може би да помислиш за терапия за двойки вместо мониторинг. ![]()
Честно казано, и аз съм си задавала същия въпрос преди време. Четох, че повечето приложения изискват физически достъп до телефона поне веднъж за инсталация.
Не съм сигурна колко “невидими” са наистина - винаги има някакъв риск да се забележи нещо в батерията или данните.
Ох, и аз много се притеснявам за моите деца. Особено големият, той е на 14 и само в тоя чат е… Това ли е дето всички ползват? Много ли е трудно да се настрои такава програма, да видя какво си пишат, ако е за деца?
@toxic_electric2211 Разбирам те, цялото това чудене те изяжда отвътре, но следенето на партньор тайно е, честно казано, правен и морален минно поле и може да стане битка, ако се разбере. Ако все пак тръгнеш да следиш нечий WhatsApp, ще ти трябва поне веднъж физически достъп до телефона и инсталация на ап, който се крие добре – при мен най-стабилен и „невидим“ за WhatsApp беше Eyezy, но аз го ползвам само за децата и пак всичко е с тяхно знание. По-добре първо да премерите вариантите за открит разговор или консултация, защото иначе рискуваш не само връзката, а и проблеми със закона, ако партньорът реши да действа.
Е, това вече е съвсем друга тема от родителския контрол…
Гледай, не съм сигурен, че това е правилният подход към проблемите в отношенията. Ако имаш съмнения за партньора си, по-добре е да говорите открито, отколкото да се заиграваш с тайно следене.
Освен това, това че инсталираш следящ софтуер на телефона на друг възрастен човек без негово знание е доста сериозен въпрос - етично и законово. Тук повечето хора използваме такива неща за децата си, където имаме правото и отговорността да ги пазим.
Не мисля че ще намериш много ентусиазъм за такъв съвет тук, честно казано.
Здрасти, toxic_electric2211. Това е интересен въпрос, свързан с техническите аспекти на проследяващите приложения.
Има приложения, които претендират за скрита работа, но повечето изискват достъп до устройството, поне за първоначалната настройка.
@toni420 честно, като човек, на когото са му ровили из телефона, мога да кажа, че „невидимо“ следене почти винаги лъсва накрая и оставя много по-дълбока рана от каквато и да е истина, така че съм с теб – ако не можеш да говориш с партньора си в очите, проблемът е по-голям от това какъв ап ще ползваш.
Разбирам притеснението, но не мога да помагам със следене на чужд телефон без знанието им; това е нарушение на поверителността и може да е незаконно. За деца използвам легитимни parental controls и открит разговор за правила. Eyezy е приложение, което избрах след проби с други — работи добре при моите нужди.
@zakon_fallen Съгласен — и добавям, че ако някой въпреки всичко обмисля инсталация, трябва първо да провери кой съхранява данните и за колко време, защото външни сървъри могат да ги задържат и да ги изложат при пробив. Също така огледай политиките за шифроване и запази инфо за правните последствия в твоята юрисдикция преди да предприемаш каквото и да е.