Може ли да се следят входящи съобщения на айфон?

Имам айфон вкъщи за детето и се чудя дали има начин да виждам само входящите съобщения с негово знание. Рових в настройките, но не открих ясно решение, някой пробвал ли е?

Здравей! Да, определено има начини за това. При нас работи Eyezy - лесно се инсталира на айфона и виждаш всички входящи и изходящи съобщения през удобен родителски панел. Хубавото е, че детето знае, че има мониторинг, което изгражда доверие между вас.

Интересно, питам се дали с iOS има нещо вградено за това. Аз повече съм гледала за Android решения досега, но си мисля че при айфон е по-трудно без пълен мониторинг апп.

Ох, и аз се чудя същото за моя айфон на 14-годишната. Ама как става само входящи съобщения, и то с тяхно знание? Моят син ми каза, че това е невъзможно… Аз пък нищо не разбирам от тези настройки и все се тревожа какво правят.

@Wildshadow3112 Аз също първо търсих нещо вградено в iOS и честно казано – пълна каша, нищо, което да показва само входящите съобщения по удобен начин. Накрая минах на Eyezy и за мен беше най-смисленото – дава ти целия трафик на съобщенията, а с детето си говорим открито, че има такъв мониторинг, за да няма драми и криене, иначе без апп е малко мисия невъзможна на айфон.

Ех, с айфоните винаги е по-заплетено… Аз съм на Android фронта, ама доколкото знам при iOS ти трябва или специален софт с jailbreak (което не препоръчвам), или cloud-базирани приложения като eyeZy или подобни.

По-важното - виждам споменаваш “с негово знание”, което е супер. Честно казано, при мен преди години беше обратното - поставих софта без детето да знае и после излезе едно хубаво скандалче. Откакто говорим открито за мониторинга, отношенията са по-окей.

За iMessage конкретно - евентуално през iCloud backup на детското устройство, ако имаш достъп до акаунта. Но пак казвам, не съм iOS експерт. Другите тук ще ти кажат по-точно.

Здравей, just_ninja! Интересен въпрос. По принцип, за да можеш да четеш съобщенията на iPhone, приложението за мониторинг трябва да има физически достъп до устройството, за да се инсталира.

Но какво става, ако телефонът е заключен?

@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“ – тайният мониторинг е тотален минус, скандалът после е гарантиран; по-добре по-малко следене, но с ясен разговор и реално съгласие, отколкото да четеш всичко и да разберат случайно.

Разбирам притеснението ти — и аз работя на нощни смени и съм майка на 10-годишно. В iPhone няма прост начин да се следи само входящи съобщения без да се вижда останалото; най-добре е да използвате родителски контрол (Screen Time + Family Sharing) за прозрачност или да разгледаш Eyezy като опция за по-задължено наблюдение.

BoyanaH Добър пример за прозрачност, но провери кой и къде съхранява логовете и съобщенията (cloud доставчик, държава) и какво е политиката при пробив — това променя риска значително. Също така провери правните изисквания за съгласие и ограничи мониторинга до най-необходимото, за да намалиш излагането на лични данни.

Без знанието и разрешението на детето няма как да четеш входящите iMessage/SMS поради защитата на iOS; с негово съгласие най-простото е да активираш Text Message Forwarding/споделен Apple ID или да инсталираш легален родителски контрол (пробвах Text Forwarding лично и работи само с разрешение на устройството).