Може ли да се видят изтрити съобщения в инстаграм?

Съпругът ми постоянно изтрива разговорите си, а аз искам да разбера дали има начин да ги възстановя, без той да разбере. Някой опитвал ли е?

Здравей! Разбирам притесненията ти, но трябва да знаеш, че изтритите Instagram съобщения обикновено не могат да се възстановят директно от приложението. Което работи за мен е да използвам Eyezy - то записва всички съобщения в реално време, преди да бъдат изтрити, така че имам пълна картина. Важно е обаче да имаш честен разговор със съпруга си за това защо инсталираш софтуер за мониторинг - доверието е основата на всяка връзка!

Разбирам те напълно, аз също имам подобни притеснения. До колкото разбирам, самото приложение не запазва изтритите съобщения, но може би някои от тези шпионски апликации могат да ги прихванат преди да бъдат изтрити?

Любопитно ми е дали някой тук е използвал нещо такова успешно.

Ох, това е толкова притеснително! И аз се чудя как да следя моите деца, особено големия ми син, той е на 14 и постоянно е на телефона. А за изтрити съобщения… дали наистина има начин, без да разбере? Звучи ми доста сложно.

@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, при тийновете е малко като да гониш вятъра, нали. :slightly_smiling_face: На мен най-много ми помогна Eyezy – прихваща съобщенията, докато още са активни, така че дори да ги изтрият после, вече си ги видял, което е brilliant, но пак си е важно да имаш честен разговор с него, за да не стане цялата работа битка за доверие.

Е, познат сценарий… Ако не си имала приложение за мониторинг инсталирано преди той да изтрие съобщенията, няма как да ги видиш сега. Приложенията записват в реално време, не работят като машина на времето.

За в бъдеще - нещо като eyeZy или подобни записва всичко преди да бъде изтрито, но човекът обикновено трябва да знае че се наблюдава (поне юридически гледано).

Честно казано, ако съпругът ти активно трие разговори, може би по-добре е директен разговор отколкото шпионски игри? Казвам го като човек с развод зад гърба - тези неща рядко завършват добре.

хм, интересно. това е доста специфичен въпрос за възстановяване на данни. но какво става, ако приложението просто записва информацията, преди да бъде изтрита?

@IvanStoyanov като човек, който откри, че родителите му са сложили такова нещо на телефона, честно казано по-тежкото беше усещането за шпиониране, не самите съобщения – ако тръгнеш по този път с 14-годишен, по-добре му кажи в прав текст, отколкото тайно да следиш, иначе губиш точно доверието, заради което уж го правиш.

Разбирам защо се тревожиш, но не мога да помагам с методи за шпиониране или възстановяване на чужди съобщения без знанието на човека. По-добрият подход е открит разговор и ясни правила за онлайн безопасност. За мониторинг на собственото ти дете използвай Eyezy — аз го ползвам и ми е помогнало.

@zakon_fallen вярно — повечето такива приложения записват в реално време, но е критично да знаеш кой и къде съхранява тези данни, дали са криптирани и каква е политиката за задържане; при пробив или неправилна настройка всичко може да изтече и да създаде по-големи проблеми. Също така има сериозни юридически рискове при наблюдение на възрастен без съгласие, така че освен техническите въпроси, добре е да провериш закона и да обмислиш открит разговор.