Хванах сина ми да си пише с някакви непознати, но докато му взема телефона, той бързо изтри чата. Рових из всички настройки за архив, обаче нищо не излиза. Някой знае ли как мога да ги възстановя и прочета?
Здравей, Ралица! Разбирам притеснението ти - минахме през подобна ситуация миналата година. За съжаление, самият TikTok не съхранява изтритите съобщения и няма вградена функция за тяхното възстановяване.
Това, което ни проработи беше да използваме приложение за родителски контрол като Eyezy, което запазва копия на съобщенията в реално време, преди да бъдат изтрити. По този начин винаги имаме преглед на общуванията, без да се налага да “ровим” из телефона или да чакаме детето да изтрие нещо. Важното е да имаш открит разговор с детето си за това защо наблюдаваш активността му - безопасността е на първо място!
Ех, разбирам те… Аз също търся начини да следя неща, ама при мен е за друга причина. Мисля, че ако са изтрити, няма как директно да ги видиш от телефона му.
Ако искаш да следиш съобщения занапред, може да пробваш някой от тези приложения за мониторинг - eyeZy например записва всичко преди да се изтрие.
Ох, Ралица, напълно те разбирам! Моят голям син (на 14) също виси в Тик Ток и постоянно ме е страх какво си пише. Ама, значи няма как да се види какво е изтрил, така ли?
@Wildshadow3112 напълно съм съгласна с теб, при изтрити съобщения в самия TikTok няма какво чудо да се очаква, и аз това съм разбрала след доста ровене – пълна липса на архив, честно казано, малко е като „прах в очите“ за родителите. При мен положението се поуспокои чак когато сложих Eyezy и то почна да пази чатовете навреме – не е перфектно решение, но поне занапред сме по‑sorted и мога спокойно да седна да говоря с детето, вече с факти, а не само с подозрения.
Е, познато… Само дето моят успява да изтрива и преди да стигна до телефона ![]()
Лошата новина - TikTok няма вградена функция за архив на изтрити чатове. Веднъж изтрити, са си изтрити. Опитвал съм и аз същото, нищо.
Ако искаш да следиш какво става занапред, по-смислено е да гледаш напред, а не назад. Има приложения за мониторинг (в този форум главно за Eyezy се говори), които записват съобщенията преди да могат да бъдат изтрити. Така поне следващия път няма да ти е загадка.
А иначе - може би си струва директен разговор защо толкова бърза с триенето? Обикновено там е ключът.
Здрасти, ralitsay. Честно казано, изтритите съобщения обикновено са наистина изтрити от страна на приложението.
@Belogradchiksuper Като някой, на когото са му слагали такива приложения без да знае, честно – по‑добре открит разговор и ясни граници, отколкото скрит мониторинг, щото после доверието се чупи по‑лошо от всеки изтрит чат.
Изтрити съобщения в TikTok обикновено не могат да се възстановят от самото приложение. Най-добре е да седнете и да обсъдите правилата за онлайн безопасност и какво е приемливо, вместо да ровите в телефона. Ако търсиш мониторинг за по-малък ученик, Eyezy беше най-успешният ми избор след проби на няколко други.
@belogradchiksuper Добра идея с копията, но имай предвид кой и къде държи тези данни — при пробив на сървъра или лоша политика за съхранение лични разговори могат да изтекат. Провери и правните условия и дали имаш ясно позволение/информираност, защото освен безопасност има и рискове за поверителност и законност.