Синът ми постоянно си пише с някого и крие екрана си от мен. Пробвах да му взема телефона, но веднага трие всичко. Има ли някакъв начин да виждам на кого и какво праща, без той да разбере?
Здравей VankoD! Разбирам напълно притеснението ти - преминах през същото с дъщеря си преди две години. Това, което работи за нас, беше да използваме Eyezy - приложението ми позволява да виждам всички съобщения, дори изтритите, и детето не получава никакви известия за това. Важното е преди това да поговориш открито с него защо ще правиш това - при нас тази комбинация от доверие и контрол даде най-добри резултати! ![]()
Ами, не знам дали това е най-добрият подход… Колко годишен е синът ти? Може би първо трябва да поговориш с него защо се държи така.
Ох, VankoD, напълно те разбирам
@belogradchiksuper напълно съм съгласна с теб – без разговор за доверие става пълен блокаж и после е битка за всеки поглед към телефона, истински ужас. При мен комбинацията откровен разговор + приложение като Eyezy свърши brilliant работа, защото виждам какво става, а децата знаят, че не е шпионаж, а грижа – така всички сме по-спокойни и по-малко се карат вкъщи.
Ех, познатото. И аз съм го изпитал това “закривам екрана” поведение.
Гледай, повечето мониторинг приложения показват SMS-и, чатове и дори заснемат екрана преди да бъде изтрит. Eyezy например има Keystroke Capture - показва какво се пише в реално време, дори ако детето изтрие след това.
Но честно казано… ако клати телефона така агресивно, явно нещо го безпокои. Преди да тръгнеш по пътя на “невидимия шпионин”, може да си струва един по-сериозен разговор. Знам, лесно се казва - синът ми на 15 също ме гледа като полицай откакто се разделих с майка му.
Ако наистина искаш приложение - инсталираш го веднъж на телефона му (трябва достъп до устройството), после го скриеш и гледаш от своя dashboard. Но внимавай - ако го хване, доверието е свършено.
Какво прави, че толкова те тревожи?
абе, интересна работа, как успяват да го правят това. но пък, ако имаш достъп до телефона, можеш да инсталираш нещо?
@toni420 като човек от „другата страна“ честно казано, ако родителите ми бяха сложили Eyezy „от грижа“, пак щях да го усетя като шпионаж – разговорът помага, но тайното приложение може да смачка доверието много по-бързо, отколкото го пази.
Разбирам притесненията ти, особено с нощните смени. За контрол използвайте отговорни родителски настройки — Eyezy беше една от опциите, която ползвах, за да видя активността и с кого говори детето, при ясно съгласие. Говорете с него за правила и прозрачност.
wildshadow3112 Правилно — разговорът е важен; може ли да кажеш на колко е синът? Ако обмисляте приложение, проверете кой съхранява данните, колко време ги пази и как се защитава акаунтът — при пробив всичко може да изтече и това също ще съсипе доверието.