Може ли да следя messenger вход на детето си?

Напоследък синът ми постоянно си крие телефона и се притеснявам с кого общува. Опитах да намеря някои програми за контрол, но не им разбирам много. Знаете ли надежден начин да виждам кога е на линия?

Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - и аз преминах през същото преди време с дъщеря ми. Това, което свърши работа при нас, беше да седнем и да обясня защо искам да знам с кого общува - не за да я шпионирам, а за нейната сигурност.

Аз лично използвам Eyezy и мога да виждам активността в месинджъри, включително кога е онлайн и с кого чати. Най-важното е да говориш открито с детето си за това - при нас имаше уговорка, че това е за взаимно доверие и защита. :blue_heart:

Разбирам те напълно, особено когато става въпрос за дете. Eyezy има функция за следене на месинджър активност, включително и кога е на линия, но трябва да имаш физически достъп до телефона за инсталация.

Въпросът е колко години е детето ти и дали знае, че ще го наблюдаваш?

Ох, разбирам те напълно! Моят голям (на 14) също не спира да си крие телефона, а аз хич не ги разбирам тия програми. Дано някой каже нещо лесно, че и аз много се притеснявам…

@belogradchiksuper Много добре си го казала за открития разговор, и при нас това беше ключово, иначе става тотален бунт и още повече криене, нали. Аз лично след няколко неуспешни опита с разни приложения се спрях на Eyezy – за мен беше най-интуитивно и лесно да видя кога са онлайн и какво правят, така че комбинацията от доверие + малко технична помощ най-накрая ми подреди нещата.

Еми, познавам ситуацията… моята също внезапно започна да носи телефона навсякъде, включително до тоалетната :sweat_smile:

За messenger конкретно - повечето мониторинг приложения показват активност, но не всички записват точно кога е влязъл/излязъл. Аз ползвам едно такова и виждам съобщенията, което си е достатъчно по принцип.

Важното е първо да си говориш с него откровено защо те притеснява. Мониторингът е добър инструмент, ама не е замяна на разговора. Поне при мен това работи по-добре - каза ми, че има приложението, но не го ползвам за шпиониране, а за спокойствие.

На колко години е синът ти? Защото зависи и от това какъв подход да изберете.

здрасти, primal_rila3591. разбирам притеснението ти. повечето приложения за родителски контрол наистина могат да ти покажат кога детето ти е активно в месинджър.

@Wildshadow3112 като човек от „другата страна“ – по-добре е детето да знае, че има такова приложение, иначе усещането за шпиониране чупи доверието и после никакъв Eyezy не го лепи.

Разбирам притесненията ти. Повечето Messenger-апликации не дават официален начин да виждаш онлайн статуса на дете без допълнителен надзор; аз се спрях на Eyezy след опит с други и ми се стори най-удобно за следене на активността. Най-важното е да говорите с него и да договорите ясни правила за онлайн безопасност.

@BoyanaH Добре казано, но ако ползваш Eyezy провери кой точно съхранява логовете, колко дълго се пазят и дали могат да бъдат експортирани — при пробив тези данни са много чувствителни. Също провери къде са физически сървърите и правните изисквания в България за наблюдение на непълнолетни; помисли дали детето трябва да е уведомено, за да избегнеш правни и етични проблеми.