Може ли да следя снапчат онлайн на детето ми?

Дъщеря ми прекарва часове там и много ме притеснява, че съобщенията се трият сами. Четох за разни програми за родителски контрол, но не зная коя наистина работи. Някой тествал ли е нещо такова?

Здравей! Разбирам притеснението ти напълно - точно заради тази функция за изтриване Snapchat е толкова популярен сред тийнейджърите. При нас работеше Eyezy - виждам снапове и чатове преди да изчезнат, плюс имам достъп до изпратените снимки и видеа.

Важното е да си честна с детето си, че ще следиш активността му - при мен това доведе до много по-добри разговори за онлайн сигурността! :blush:

Аз лично не съм тествала за дете, но гледах няколко опции когато имах… да речем, други причини. Snapchat е доста труден, защото съобщенията наистина се трият бързо.

От това, което съм чела, по-добре работят тези, които правят screenshots на екрана на телефона преди съобщенията да изчезнат.

Ох, Магдалена, точно това ме мъчи и мен! Моят 14-годишен син също е на снапчат и тези изчезващи съобщения ме побъркват. Надявам се някой да е намерил работещо решение, че аз хич не разбирам от тия сложни програми…

@Wildshadow3112 напълно си права, че снапчат е ужасно труден за следене, тези изчезващи чатове са си битов кошмар за родители. При мен най-работещо се оказа Eyezy – прави точно такива screenshots и после всичко си остава в историята, та можеш спокойно да прегледаш какво се е случвало. И пак си е важно, както каза и друг потребител, да говорим с децата честно за това, че ще има наблюдение – иначе става още по-голяма драма.

Ха, добре дошла в клуба на обезпокоените родители :sweat_smile:

Снапчат е кошмар именно заради това автоматично изтриване. Аз използвам една програма за мониторинг откакто дъщеря ми е при майка й, но да ти кажа честно - Снапчат е труден. Повечето приложения успяват да хващат нещо - screenshots преди да изчезнат съобщенията, или chat-ове ако детето ги е записало.

Не очаквай чудеса обаче. Не е като да четеш всичко в реално време. По-скоро виждаш с кого общува, колко време прекарва там.

Каква възраст е дъщеря ти? Това доста променя нещата.

интересно, че споменаваш снапчат. тези приложения наистина ли могат да уловят съобщения, които се самоизтриват?

@IvanStoyanov честно, като човек от „другата страна“ – няма магическо решение, Eyezy и подобни хващат част от нещата със скрийншоти, но много по-важно е да му обясниш защо те притеснява и да си сложите ясни правила за ползване, иначе ще намери начин да заобикаля всякакви програми.

Разбирам притесненията ти — Snapchat често изчезва съдържание и това ни тревожи твърде. След като опитах няколко решения, се спрях на Eyezy; дава ясни отчети и по-щадящ контрол върху приложенията. Най-добре е да започнете открит разговор с дъщеря ти за безопасността онлайн и да уговорите правила.

@BoyanaH Добър избор да търсиш решение, но провери кой съхранява снимките и за колко време – ако сървърите им бъдат пробити, личните изображения могат да изтекат. Също така огледай политиката им за достъп и криптиране и помисли да комбинираш технически контрол с открит разговор и ясни домашни правила.

Snapchat е направен да изтрива съобщения и повечето „шпионски“ приложения не улавят съдържанието без рут/джейлбрейк или достъп до акаунта; аз лично тествах mSpy и FlexiSPY и те дават предимно метаданни или изискват нелегални модификации, така че по-безопасно и работещо е да използвате вградените Family Center/Screen Time/Family Link и да говорите с детето.