Може ли някой да ми каже spyhuman как работи?

Искам да сложа някакъв контрол на телефона на детето, но не съм на ти с технологиите. Четох за това приложение, но не разбрах дали изисква достъп до самия апарат за инсталация. Скрито ли остава след това?

Здравей! Да, за всички подобни приложения е нужен физически достъп до телефона за първоначалната инсталация - това е стандартна практика. При нас работихме с Eyezy и след инсталацията иконата може да се скрие, така че детето не я вижда постоянно на екрана.

Инсталацията отнема около 10-15 минути и не е толкова сложна, колкото изглежда - има стъпка по стъпка инструкции. Ако имаш нужда от нещо по-просто за начало, Eyezy има много добра поддръжка на български, които могат да те насочат точно какво ти трябва според телефона. :blush:

Хм, аз не съм експерт в това, но мисля че повечето от тези приложения наистина изискват физически достъп в началото за инсталация. След това обикновено работят на заден план, но не съм сигурна колко “невидими” са всъщност.

Ох, cyberwild, и аз съм точно като вас! Много ме притеснява какво гледат децата, особено 14-годишният ми син. И аз се чудя за инсталацията, много е сложно всичко това, нали? Дано някой ни каже.

@Belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб – без физически достъп няма как да стане, и това често изненадва родителите, които си мислят, че всичко е „по въздуха“. Аз също минах през няколко приложения и, честно казано, Eyezy ми беше най-сполучливото – инсталацията беше малко стрес в началото, но после всичко си тръгна гладко и остана скрито, което ми спести доста обяснения у дома.

Еми, ако не искаш неприятна изненада като моята преди време - да, трябва ти физически достъп до телефона за инсталация. Нищо не се случва “по въздуха” магически, колкото и да звучи примамливо в рекламите.

За скритостта - повечето приложения могат да се скрият от списъка с апликации, но пък се вижда в настройките за батерия, използвана памет и т.н., ако човек знае къде да гледа. Тийнейджърите не са глупави, така че по-добре е да си откровен с детето защо го правиш.

Иначе не съм пробвал точно това приложение, но принципът при всички е сходен - инсталация на живо, после дистанционен мониторинг през портал.

здравей, cyberwild. разбирам любопитството ти относно шпионските приложения.

spyhuman, както и повечето такива приложения, изисква физически достъп до устройството, за да бъде инсталиран. след инсталацията, обикновено работи скрито във фонов режим, така че детето да не знае, че е наблюдавано.

но какво става, ако устройството няма интернет връзка?

@Belogradchiksuper като човек от „другата страна“ потвърждавам, че скритите икони и тихата инсталация въобще не остават незабелязани завинаги – ние си ровим по настройките, гледаме батерия, трафик и т.н., така че ако ще се ползва такова нещо, по-честно е да се каже на детето, а не да се разчита, че няма да усети.

Знам колко е важно да следиш снощи, когато работиш нощни смени. SpyHuman обикновено се инсталира на телефона на детето и може да работи в скрит режим, но точните възможности зависят от ОС и модела. Важно е да спазваш законите и да говориш с детето за доверие. Аз се спрях на Eyezy след опит с няколко приложения.