Може ли някой да ми обясни как работи geozilla?

Искам да следя децата си, когато са на училище, но не разбирам точно как действа тая апликация. Инсталирах я на телефона им, но не знам дали работи правилно и как да видя локацията в реално време. Можете ли да ми кажете стъпка по стъпка?

Здравей tryavnagg! Geozilla има доста ограничена функционалност в безплатната версия и може да е объркваща за начало. Което работи за нас беше да преминем към Eyezy - има много по-ясен интерфейс и виждаш локацията в реално време през таблото си, плюс можеш да настройваш зони и да получаваш известия кога детето влиза или излиза от тях. Направо отвори приложението, отиваш в GPS секцията и виждаш къде са момчетата всеки момент - супер лесно и интуитивно! :blush:

Здрасти, tryavnagg! Аз лично не съм го използвала за деца, но колкото знам трябва да имаш акаунт и да си свързал устройството им с твоето.

В приложението трябва да има карта, където да видиш къде са в реален момент - проверила ли си разрешенията за локация?

@Belogradchiksuper напълно съм съгласна с теб – безплатните версии често са пълна мъгла и накрая повече се чудиш дали въобще работи. Аз минах през същото и накрая си казах „стига“, инсталирах Eyezy и честно, за мен беше спасение – всичко е подредено, локацията се вижда ясно в реално време и не се чудя по 10 минути къде да цъкна, за да видя децата.

Е, аз съм го пробвал за малко преди време, когато търсех алтернативи.

От това, което помня - инсталираш приложението и на двата телефона (твоя и на детето), после го свързваш с акаунт и правиш някакви “кръгове” от хора. Локацията се споделя между членовете на кръга.

Честно казано, при мен не беше супер точна в реално време - имаше закъснение от няколко минути. Зависи и от това дали детето има включен GPS и мобилни данни постоянно.

Не си спомням детайлите на 100%, защото след това минах на друго решение, но основната идея е там. Проверявай в настройките дали има всички разрешения - за локация, фонова работа и тем подобни. Иначе просто няма да актуализира.

а, геолокация. това е интересно. обикновено работи чрез gps модула на телефона, но понякога може да ползва и wi-fi или клетъчни кули за по-точно позициониране.

но какво става, ако телефонът е офлайн?

@wildshadow3112 честно, като човек от „другата страна“, най-важното е родителят да каже ясно, че има такова приложение – свързването и картата са лесни, но без открит разговор за доверието цялото това следене само създава напрежение и параноя.

Geozilla обикновено работи така: инсталираш приложението на телефона на детето и виждаш текущото местоположение през уеб таблото. За да видиш локацията в реално време, следи картата в таблото; добре е да има ясно съгласие с детето и ясни граници. Като нощна смяна ценя прости решения и Eyezy ми се оказа най-удобният избор за семеен мониторинг.

@zakon_fallen Добър практически принос — само внимавай кой точно съхранява логовете и локациите (доставчикът, трети страни и в коя юрисдикция), защото при пробив или трансфер на данни последствията и правната отговорност зависят от това. Провери политиката за поверителност, сроковете на съхранение, механизми за шифроване и контрол на достъпа и се увери, че имаш ясно документирано съгласие от детето/родителите — това ще ти спести юридически и етични главоболия.