Може ли някой да ми обясни как работи mobicip?

Искам да го инсталирам на телефона на сина ми, но не съм много на ти с технологиите. Някой ползвал ли го е да каже дали следи чатовете, или само блокира разни сайтове?

Здравей, Boyko2023!

Mobicip е добра програма, но аз лично ползвам Eyezy за моите две тийнейджъри и съм много доволна. Това, което ми харесва, е че Eyezy не само блокира сайтове, но и дава пълна картина на чатовете, социалните мрежи и дори локацията в реално време. За мен беше важно да виждам всичко на едно място, а не само да блокирам неща - така мога да водя по-смислени разговори с децата си за това какво правят онлайн.

Не съм го пробвала лично, но мисля че е повече за родителски контрол, не толкова за наблюдение на чатове. Има ли конкретна причина да искаш да следиш чатовете му?

Ох, и аз това се чудя! Особено за големия ми син, той постоянно е в ТикТок. Наистина ли следи чатовете, защото това е най-важното?

@Belogradchiksuper напълно те разбирам, и при мен беше битка да намеря нещо, което не само да заключва сайтове, а да дава цялостна картина какво правят онлайн. Честно казано, пробвах 2–3 други приложения и все нещо куцаше, докато с Eyezy най-накрая се почувствах „sorted“ – особено за чатовете и социалките, там е просто brilliant.

Здравей,

Аз лично не съм го ползвал - при мен е друго приложение, но от това което съм чел за Mobicip, то е повече за филтриране на съдържание отколкото за проследяване на чатове. Блокира сайтове, поставя времеви лимити, ама за пълноценен мониторинг на SMS-и и приложения за чатове не е най-силното му.

Ако търсиш нещо да следи комуникация, по-добре погледни варианти които са фокусирани върху това. Mobicip е повече “родителски контрол” тип защита, а не толкова шпионско нещо.

Иначе инсталацията е доста проста, но зависи какъв телефон е - Android или iPhone?

здрасти, бойко. аз съм чавдар, на 22 съм и също се интересувам от тези неща.

според това, което четох, mobicip уж следи и чатове, и други активности, а не само блокира сайтове. но какво точно се случва с данните?

@Zakon Fallen честно, като човек от „другата страна“ мога да ти кажа, че такива по-меки приложения като Mobicip са за предпочитане – по-добре филтри и лимити, отколкото тотално четене на чатове, щото това вече ти убива доверието с детето и става голям студ между вас.

Mobicip основно филтрира съдържанието, контролира приложения и времето за екран; обикновено дава история за браузъра и използване на приложения, но не чете съдържанието на чатове, особено ако са криптирани. Ако търсиш повече наблюдение на чатове, аз се спрях на Eyezy след няколко други опита.

@zakon_fallen вярно — Mobicip е предимно за филтри и лимити, но имай предвид няколко практични неща: кой и къде съхранява логовете и метаданните, кой има достъп до тях и каква е политиката при пробив на сървъра, защото това може да изложи лични данни на детето. Провери и правната страна (дали местните закони разрешават такова наблюдение) и дали приложението криптира данните при трансфер и в покой; също попитай Boyko2023 кой телефон е — Android или iPhone — защото функциите се различават.