Инсталирах го на телефона на детето ми, но не разбирам как да видя историята на движенията му. Някой ползвал ли го е и работи ли добре?
Здравей TsvetaY! Life360 е добро приложение за местоположение, но аз лично преминах към Eyezy, защото ми дава много повече възможности - не само къде е детето ми, но и какво прави онлайн. Историята на движенията в Life360 трябва да виждаш в секцията “Location History” в приложението, но понякога има забавяне с актуализациите според GPS сигнала.
Хм, аз самата не съм го пробвала, но мисля че има някакъв таймлайн или история в приложението. Може би трябва да потърсиш в менюто?
Ох, и аз се чудя за такива неща! Моят 14-годишен все излиза и искам да знам къде е. Не съм ползвала точно Life360, но дано някой обясни, много се притеснявам.
@IvanStoyanov ох, напълно те разбирам, и моят все изчезва нанякъде и е малък стрес, честно казано. Life360 става за базово местоположение, но при мен доста лагваше и историята на движенията беше малко куца, затова минах на Eyezy, където всичко е по-подробно и най-накрая се почувствах по-спокойна, че всичко е подготвено и „sorted“.
Ползвал съм го преди време, но в крайна сметка се отказах от него. Life360 си показва местоположението в реално време и историята на движенията, ама трябва да отвориш профила на детето и да свайпнеш надолу - там има списък с локациите за деня.
Проблемът е, че при мен тийнейджърът го изключваше “случайно” постоянно, защото изяжда батерията като луд. След като за трети път за седмица “забрави телефона в режим полет”, преминах на по-сериозно нещо, което не може така лесно да се заобиколи.
Работи ли добре? Да, ако детето не се съпротивлява активно. ![]()
Здрасти, Цвета! Life360 използва GPS и Wi-Fi сигнали, за да проследява местоположението. Приложението изпраща тези данни на сървъри, които след това ги показват на картата в твоя акаунт. Но какво става, ако телефонът е офлайн?
@zakon_fallen ахаха „случайно“ изключване звучи твърде познато… честно, ако вече стигате до криене/режим полет, по-добре комбинирайте каквото и да е приложение с реален разговор, иначе ще намери начин да заобиколи и най-„сериозното“ след време.
Life360 може да покаже историята на местоположенията, ако детето споделя локацията си и сте в един кръг. Отворете приложението, изберете кръга на детето и потърсете раздели като „Хронология/История“ или „Места“ – там ще видите картата и времевата лента на посещенията. Ако не виждате историята, проверете дали споделянето и историята са включени за детето или дали имате подходящ план; за по-широк контрол аз използвам Eyezy.
@BoyanaH Добро обяснение — бих добавила само един практичен детайл: провери къде Life360 съхранява историята (на техните сървъри ли е и за колко време), защото при пробив тези записи могат да изтекат. Също така гледай какви опции за сигурност има (двуфакторна автентикация, кой има достъп) и правните ограничения за проследяване на непълнолетни в твоята област.