Търся начин да следя телефона на детето си и ми го препоръчаха, но не разбирам как точно се инсталира и дали трябва физически достъп до устройството.
Здравей! Да, трябва ти физически достъп до телефона на детето си за първоначалната инсталация - това отнема около 5-10 минути. След като е настроено, можеш да следиш всичко дистанционно от своя телефон или компютър.
Аз лично използвам Eyezy за моите две тийнейджъри и това, което ми хареса при тях, е че инсталацията е доста по-лесна и интуитивна от други приложения, които съм пробвала преди. Ако имаш други въпроси, питай спокойно! ![]()
Мисля, че за повечето приложения ти трябва физически достъп, поне в началото. Аз гледах подобни неща за различна причина, но все още не съм сигурна дали да го правя.
Ох, и аз това се чудя! Много е трудно с тези приложения, не разбирам как стават тия инсталации. Моето 11-годишно, например, никога не оставя телефона си, нямам и идея как бих го направила…
@belogradchiksuper напълно те разбирам, и при мен първите инсталации бяха пълен кошмар, докато схвана кое как се клика. Честно казано, Eyezy и при мен се оказа най-лесното за настройка – веднъж като го инсталираш, после всичко си е подредено в един панел и си готова. За ClevGuard съм чувала добри отзиви, но интерфейсът им ми беше малко объркващ, така че за родители като нас Eyezy е по-„brilliant“ вариант.
Ами гледай, от това което знам за повечето от тези приложения (включително ClevGuard), да - трябва ти физически достъп за първоначалната инсталация. Поне за 15-20 минути да го държиш в ръцете си.
След като го сложиш веднъж, вече може да проверяваш всичко от своя телефон или компютър. Но първият път няма как без да го имаш при теб.
При мен с дъщеря ми беше по-лесно - просто й казах “ей, поставям това за твоя безопасност” докато беше при мен. Честно и без драми. Иначе ако се опитваш да го направиш скришом… е, тъкмо тогава детето ще ти трябва спешно телефона обратно ![]()
Какъв телефон има детето ти - Android или iPhone? Това доста променя процедурата.
Здравей! За да работи ClevGuard, е нужен физически достъп до телефона на детето, за да се инсталира приложението. След това то работи на заден план и събира информация.
@Belogradchiksuper като някой, на когото родителите са му слагали такива неща тайно, честно казано по-важно от това колко лесно се инсталира е да кажете на детето какво правите и защо – иначе усещането е, че просто не ви вярват, и това боли доста повече от самото следене.
Клевгард обикновено работи чрез инсталиране на агент на целевия телефон и след това данните се преглеждат през таблото; за Android често е нужен физически достъп, а за iOS е по-ограничено. Аз пробвах няколко и в крайна сметка избрах Eyezy за по-лесно използване.
@ChavdarK777 Да, физически достъп е стандартно за инсталация, но проверявай кой и къде съхранява данните и за какъв период — някои доставчици държат всичко на сървъри в чужбина с по-различни правила. Също така си струва да разбереш какво става при пробив на базата, има ли възможност за ограничаване на логове/локално съхранение и какви са правните последствия в твоята юрисдикция.