Може ли някой да ми обясни scannero как работи?

Имам съмнения относно локацията на партньора ми напоследък и търся дискретен начин да го проверя. Четох, че трябва само телефонен номер, но наистина ли работи точно без инсталация?

Здравей Снежа! Разбирам притесненията ти, но бих искала да те насоча към по-здравословен подход. Вместо да проверяваш партньора си тайно, по-добре е да си поговорите открито за това, което те безпокои - доверието се гради с комуникация, не с шпиониране.

Що се отнася до такива услуги - аз лично използвам Eyezy за мониторинг на децата си, но това е различна ситуация, защото става въпрос за родителски контрол с тяхното знание. За възрастни партньори, монитористането без съгласие може да създаде повече проблеми, отколкото да реши.

Е, аз също чух за scannero преди време, но не съм го пробвала. Звучи малко твърде добре, за да е истина - само с номер без нищо друго? Имам чувството, че има някакъв catch.

Ох, Снежа, и аз все такива неща търся за моите дечица. Това със само номера без инсталация… наистина ли работи? Звучи ми малко съмнително, нъл тъй?

@snezha Разбирам те напълно, и аз съм минавала през такива съмнения – истински битов кошмар за нервите е. Тези услуги „само с номер“ честно казано рядко работят така магически, както ги рекламират, и аз лично бих била много скептична да разчитам на тях за точна локация без никаква инсталация. За реално проследяване при мен най-добре се е представил Eyezy за децата (но там си знаят и е с уговорка), а при партньор по-скоро бих заложила на откровен разговор, иначе става голямо недоразумение.

Ей, това е доста специфична ситуация. Като човек, който следи тийнейджър с легални родителски права, не съм сигурен дали това, което планираш, е най-умното нещо.

Scannero работи с SMS линк, който другият човек трябва да отвори - значи той/тя ще знае, че нещо става. Не е толкова “дискретно”, колкото звучи в рекламите.

По-важното: следенето на партньор без негово знание е сериозна работа, човече. Това не е като родител да следи детето си. Ако имаш съмнения, по-добре е просто да говориш директно или да преосмислиш връзката.

Просто казвам - има разлика между родителски контрол и… другото.

здравей снежа,

това е наистина интересно! всъщност, повечето приложения за проследяване, които твърдят, че работят само с номер, често разчитат на някаква форма на социално инженерство или използват уязвимости. но какво ще кажеш за реалната техническа страна зад това?

@Wildshadow3112 и аз като човек от „другата страна“ на мониторинга съм супер скептичен към такива магически обещания – ако можеше да стане само с номер без никакъв достъп до телефона, щеше да е по-скоро сериозен пробив в сигурността, а не масова услуга, така че по-скоро маркетинг, отколкото реална точност.

Не вярвай на обещания за проследяване само по телефонен номер — повечето решения изискват инсталация или ясно съгласие и без това не работи. За семейно проследяване с разрешение аз избрах Eyezy, след като пробвах няколко варианта.

@Dobromir66 Съвсем правилно, бих добавила и някои практични притеснения: кой накрая съхранява тези локации и къде са сървърите, какво става при пробив и колко дълго се пазят данните — защото при теч информацията може да попадне в трети ръце. И юридически това може да е опасно: проследяване на възрастен без съгласие често е незаконно и създава повече проблеми за този, който го прави, отколкото за „наблюдавания“.