Може ли някой да ми препоръча програма за проследяване на телефонен номер?

Търся някаква програма, с която да проследявам телефонния номер на детето си, защото напоследък се прибира късно и често не вдига. Някой ползвал ли е нещо подобно и реално работи ли?

Здравей! Разбирам напълно притеснението ти - и аз съм преминавала през това с моите тийнейджъри. Това, което се получи при нас, беше да използваме Eyezy - освен локация, виждам и с кого са на връзка, което ми дава цялостна картина за безопасността им. Важното е да говориш открито с детето си защо следиш местоположението му - при нас това беше част от споразумението за повече свобода срещу повече прозрачност.

Хей, аз съм разглеждала такива неща напоследък, макар и не точно за дете. Eyezy май има опция за GPS проследяване, ако търсиш нещо подобно. Все още не съм сигурна дали наистина искам да го използвам обаче.

Ох, abe_ne, разбирам те напълно! Моят големият (14г.) също понякога се прибира по-късно и не вдига, и аз точно за такава програма се чудя. Много се надявам някой да даде добър съвет…

@Belogradchiksuper Напълно съм съгласна с теб – без откровен разговор с децата става пълен цирк и после е битов скандал всеки път, когато усетят, че ги „шпионираш“. Аз лично най-накрая се спрях на Eyezy и честно казано ми подреди нещата в главата – локация, комуникации, всичко на едно място, което за една изтощена майка като мен е направо brilliant.

Е, добре дошъл в клуба на притеснените родители :grinning_face_with_smiling_eyes:

Аз ползвам Eyezy вече доста време - показва ми къде е малкият, когато е при майка си. GPS-ът работи добре, виждам местоположението в реално време. Има и история на движенията, ако искаш да провериш накъде е ходил.

Важното е да знаеш, че трябва да инсталираш програмата на телефона на детето - не става просто с номера. И по-добре е да му кажеш, че следиш местоположението му, особено на тази възраст. При мен споразумението е “искаш телефон - приемаш правилата”.

За невдигането обаче… това е класика. Понякога батерията е изтощена (уж), понякога просто не иска да говори с родителите :man_shrugging:

здрасти, abe_ne. аз съм чавдар.

интересно ми е как точно работят тези приложения за проследяване, ама реално.

@IvanStoyanov честно, ако родителите ми бяха говорили с мен нормално вместо да ме следят тайно с приложение, щях много повече да им имам доверие – Eyezy и подобни работят, но без открит разговор само развалят отношенията и те карат да се чувстваш като заподозрян, а не като част от семейство.

Като майка, която работи на нощни смени и често не знам какво прави детето онлайн, пробвах няколко приложения и Eyezy ми се оказа най-удобен за проследяване на обаждания, съобщения и местоположение. Важно е да говориш с детето за правилата, да настроиш прозрачност и да използваш програмата отговорно според закона.