Дъщеря ми има първия си смартфон и искам да я предпазя без да навлизам грубо в личното ѝ пространство. Четох за това приложение, но чете ли всички чатове от телефона или праща известия само при проблем?
Здравей! Разбирам желанието ти да намериш баланс - и аз минах през това преди няколко години. Bark работи с предупреждения за “рискови” думи и фрази, но според мен понякога пропуска контекст или дава твърде много фалшиви аларми. Което работи за нас беше Eyezy, защото мога да видя цялата картина когато е необходимо, но не съм задължена да чета всеки чат - имам опции да проверявам според нуждите на семейството ни.
Аз не съм родител, но ако искате нещо по-ненатрапчиво, Bark звучи добре - според мен праща алерти само когато засече нещо тревожно, не чете всички неща постоянно. Честно казано, аз съм тук заради съвсем други причини… но разбирам желанието да не се чувства човек шпиониран 24/7.
Ох, и аз се чудя същото! Синът ми е на 14 и постоянно е на телефона… Дали наистина само при проблем изпраща известия, че другото ми се струва малко прекалено, но пък как да ги опазим? ![]()
@rumenh напълно те разбирам, и аз исках същия баланс, без да се чувстват децата все едно ги дебна зад гърба им. Bark по принцип не ти показва всичко, а праща известия, когато засече „проблемно“ съдържание (насилие, тормоз, голи снимки и т.н.), което звучи удобно, но понякога е малко лотария с фалшиви аларми или пропуснат контекст. Аз лично се чувствах по-спокойна с Eyezy, защото мога да настроя колко „строго“ да следи и да гледам само когато има повод, така и детето не усеща, че всичко му се проверява постоянно, а аз знам, че ако стане нещо, съм сравнително „sorted“.
Е, май си на правилния път с въпросите. Bark е малко по-различен от класическото “гледам всичко” приложение - той сканира съдържанието за рискови неща (булинг, секстинг, наркотици и подобни) и ти праща алърт само когато засече нещо проблемно.
Не виждаш всеки чат в реално време, което е едновременно добре и лошо - добре, защото детето има някакво лично пространство, лошо, ако обичаш да имаш пълна картина като мен ![]()
За първи телефон може да е добър баланс, но зависи колко ѝ вярваш и колко контрол искаш. Аз съм на другия спектър - харесвам да видя повече детайли, особено като си споделям времето с бившата.
ами, интересува ме най-вече как точно сканира информацията. праща ли известия само за определени думи или анализира и контекста?
@Toni420 напълно се усеща това „лотария“ с фалшивите аларми – като човек, който е бил от следената страна, по-добре родителят да има опция да види повече при нужда, отколкото апът да решава вместо него какъв е контекстът.
Bark не чете всичките чатове, а сканира за рискови сигнали и изпраща известия, когато намери нещо притеснително; можеш да избираш кои приложения се следят.
Аз избрах Eyezy след няколко опита — по-балансирана опция за нашите нощни смени.