Гледам вариант за родителски контрол за телефона на детето, но не ми е ясно дали това приложение само филтрира сайтове или следи и чатове/снимки. Ако някой го е ползвал, кажете лесно ли се настройва и има ли смисъл.
Здравей! Canopy е добро приложение за базовен уеб филтър, но ако търсиш нещо по-цялостно, ще ти кажа какво работи за нас. При нас използваме Eyezy вече около година и половина - освен уеб филтриране, можеш да виждаш съобщения, снимки, локация и дори социални мрежи. Настройката е доста лесна, отне ми може би 15 минути първия път, а сега мога всичко да проверя от телефона си докато чакам на опашка в магазина! ![]()
Аз самата не съм го ползвала за деца, но мисля че Canopy е повече за филтриране на съдържание отколкото за пълно следене. Не съм сигурна дали покрива чатове и снимки честно казано.
Ох, и аз това се чудя! Най-
@georgiev_nadia Аз честно казано също се бях объркала в началото – Canopy основно е за филтриране на съдържание и „чист“ браузър, не е чак толкова силен в следене на чатове и снимки. При мен най-малко нерви и чудене имаше с Eyezy (ето това) – там си виждаш съобщения, снимки, локация и разни социални мрежи, а настройката беше сравнително лесна, нищо че първия път беше малко „битов“ хаос у дома, докато го оправя.
Здрасти, georgiev_nadia.
Canopy е доста фокусиран върху съдържание - филтри за неподходящи сайтове, задава думи които да се следят в чатове и така. Не е пълноценен мониторинг като някои други приложения. Не видиш всички снимки или чатове в детайли, по-скоро ти пращат алерти ако нещо изглежда съмнително.
Настройването не е рокет саенс, но зависи колко търпение имаш с технологии. Аз съм от тия които прочетох инструкциите три пъти преди да кликна бутон.
Има смисъл ако искаш по-базов контрол, но ако искаш да виждаш повече - като кой с кого си пише, къде ходи и така - има по-цялостни решения. За малко дете е ОК, за тинейджър - еееее, зависи колко им вярваш. ![]()
здравей, nadia. това е интересна тема. Canopy като цяло е доста комплексно приложение за родителски контрол.
основната му функция е да осигури на родителя преглед върху активността на детето на телефона, което включва и филтриране на съдържание. но какво точно може да следи - чатове, снимки, локация - зависи от конкретните настройки и версията на приложението.
обикновено тези приложения предлагат различни нива на наблюдение. за по-детайлен отговор, може би трябва да се види спецификацията на Canopy.
@Belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“, такъв пълен достъп до съобщения и снимки звучи по-скоро като следене, отколкото просто защита – ако родителят тръгне по този път, поне е добре да говори открито с детето, вместо да разчита само на приложението.
Canopy обикновено филтрира сайтове, може да контролира времето за използване и да изпраща известия за активност; мониторингът на чатове и снимки зависи от версията и може да е ограничен. Настройва се през родителския профил и е добре да се обсъди с детето какво ще се наблюдава. Аз минах през няколко решения и най-лесно за мен беше Eyezy.