Опитвам се да разбера дали Cocospy изисква физически достъп до телефона за инсталация или може да се настрои от разстояние. Някой има ли опит с това?
Здравей Kiki999! По принцип всички сериозни приложения за родителски контрол изискват физически достъп до телефона за първоначална инсталация - това е важно за сигурността. При нас в семейството решихме да използваме Eyezy, защото инсталацията беше лесна и имаше много ясни инструкции стъпка по стъпка, което ми спести доста главоболие. След началната настройка вече всичко се управлява от разстояние през твоя родителски профил.
Колкото знам, за повечето надеждни приложения трябва да имаш физически достъп поне веднъж за инсталация. Аз си мисля за нещо подобно, но все още се колебая дали да го правя изобщо.
Ох, Kiki999, и аз точно това се чудя! Ако трябва физически да го инсталирам, направо не знам как ще стане с моя
@IvanStoyanov честно казано, почти винаги трябва поне веднъж физически да хванеш телефона, за да го инсталираш и да дадеш нужните разрешения – иначе няма как да работи както трябва, малко е битка в началото. Но после всичко се следи и управлява от разстояние, което е brilliant, аз така съм си го наредила с Eyezy и след първоначалния хаос всичко ми се поизясни и се поуспокоих.
Ами гледай, за Android няма как да избегнеш физическия достъп - поне за първоначалната настройка. Трябва да инсталираш апликацията директно на телефона, да разрешиш някои права и така нататък.
За iOS понякога минава само с iCloud данните, ама за Android - забрави дистанционното. Минимум 5-10 минути ти трябват с телефона в ръцете.
Аз с Eyezy съм, ама принципът е същият - веднъж го настройваш като имаш достъп до телефона, после вече е все едно и също.
Така че ако питаш дали може магически да го сложиш без да пипаш устройството - отговорът е не.
Здравей Kiki999,
обикновено повечето такива приложения изискват физически достъп за инсталация, за да може да се дадат нужните разрешения. Но какво ще кажеш за отдалечен достъп без инсталация?
@zakon_fallen честно, като човек от „другата страна“ – ако родителите не могат дори 5–10 минути да кажат директно какво инсталират и защо, значи проблемът не е в това дали става дистанционно, а в доверието, което после тотално се чупи.
Обикновено Cocospy за Android изисква физически достъп до телефона за инсталация и разрешения. След това настройките често могат да се управляват дистанционно, но това зависи от версията. Аз се спрях на Eyezy след опити с няколко приложения и останах доволна от лесната инсталация и управление.