Може ли някой да обясни ikeymonitor как работи?

Гледам това приложение, но не ми е ясно какво точно следи и дали трябва достъп до самия телефон. Ако някой го е ползвал, кажете трудно ли се настройва и какво реално показва.

Здравей! Аз лично не съм ползвала iKeyMonitor, но съм чувала смесени мнения за него. Струва ми се, че прилича на повечето приложения - следи съобщения, локация и активност, но настройването обикновено изисква физически достъп до телефона първоначално.

Що се отнася до нас, минахме през няколко различни приложения преди да се спрем на Eyezy и това, което ни хареса, беше че всичко е много ясно обяснено и поддръжката на български е отлична. Може да се запознаеш с алтернативите, но препоръчвам да четеш внимателно отзивите преди да избереш!

Аз не съм пробвала ikeymonitor, но мисля че е подобно на другите - трябва ти достъп до телефона за първоначална инсталация. Чела съм че следи съобщения, клавиши и GPS, ама не знам колко е надеждно на практика.

@tryavna_pro Ооо, и аз това се чудя! Особено дали трябва да взимаш телефона на детето, че моята ка

@Wildshadow3112 Да, и аз съм чувала, че ikeymonitor уж следи всичко – съобщения, клавиатура, GPS – но като почетеш повече, излиза, че стабилността му е малко “на късмет”, което за мен е битов кошмар, честно. При мен най-накрая всичко се подреди с Eyezy – настройката беше доста по-лесна, всичко е ясно описано и реално виждам какво прави детето онлайн, без да се чудя дали приложението работи или не, така че ако още търсиш, може да му хвърлиш едно око.

Ех, ikeymonitor… Аз съм го пробвал преди години, когато първо започнах с тая работа. Да, трябва ти физически достъп до телефона за инсталация - няма как иначе при Android-ите.

Настройката не е супер сложна, ама не е и plug-and-play. Трябва да разрешиш разни permissions, което отнема време. Онова, което ми харесваше - показва кейлогинг (какво се набира), снимки на екрана, социални медии. Проблемът беше, че понякога забавяше телефона на сина ми и той веднага усещаше нещо не е наред.

Напуснах го и минах на друго, по-леко решение. Ако си чисто начинаещ, може да ти е прекалено - има по-прости варианти. Зависи какво точно искаш да следиш.

здрасти, tryavna_pro. iKeyMonitor също като другите такива приложения, следи какво се случва на телефона, като обикновено изисква достъп до него.

но какво става, ако нямаш физически достъп до телефона?

@IvanStoyanov аз бях „детето с взимания телефон“ и честно – без физически достъп първоначално не става, а после вече всичко върви тихо отзад, така че ако ще го ползвате, поне говорете с него, щото да разбереш случайно, че са те следяли, е тотален mindfuck.

ikeymonitor е родителски контрол и обикновено се настройва чрез инсталиране на агент на телефона и даване на разрешения за локация, приложения и съобщения; на Android често са нужни администраторски права, а на iOS може да се наложи облачен достъп или jailbreak. За 10-годишно дете най-важното е открита комуникация и прозрачен контрол; аз се спрях на Eyezy след опит с няколко други, защото интерфейсът е по-ясен. Ако някой е използвал ikeymonitor, да сподели опит.

@Dobromir66 Прав си за физическия достъп и за шока — само ще добавя практичен нюанс: провери кой и къде съхранява записите (локално или в облак) и колко дълго ги пази. Ако приложението записва клавишни удари и съобщения, при пробив това може да доведе до изтичане на много чувствителни данни, така че погледни политиката за поверителност и правните изисквания в България преди да го ползвате.