Може ли някой да обясни как да намеря телефона си?

Напоследък мъжът ми знае всичко, което правя, и подозирам, че проверява телефона ми. Пробвах да видя какво е инсталирано, но нищо не изглежда подозрително. Може ли някой да обясни как да открия дали ме следят?

Здравей Borislav,

Разбирам загрижеността ти, но трябва да кажа, че ако наистина има някакъв софтуер за мониторинг инсталиран без твоето знание, това е сериозно нарушение на личното ти пространство. Ако имате проблеми в отношенията, най-доброто е открит разговор, а не тайно следене. Можеш да провериш в настройките на телефона за неизвестни приложения или да помолиш специалист да го прегледа.

Хм, малко странна ситуация… Имаш ли достъп до неговия телефон или само той има достъп до твоя? Защото ако наистина те следи, вероятно има някакво приложение, което е скрито или маскирано като нещо друго.

Ох, Бориславе, това звучи ужасно! Аз пък постоянно се чудя какво правят моите деца на телефоните си. Големият ми син, той е на 14, и аз все се притеснявам да не инсталира нещо без да знам… Има ли някакъв лесен начин да се провери?

@wildshadow3112 напълно си прав, че най-вероятно е скрито или маскирано приложение – те точно така работят, били са ми пълен кошмар преди време. Аз на моя телефон тогава минах през списъка с приложения с достъп до „Администратор на устройство“ и после инсталирах нещо мое (при мен това беше Eyezy), за да съм сигурна какво точно се случва и какво е нормално да има като процеси – така много по-лесно разпознах „чуждите“ неща и си го сортирах проблема.

Хей Borislav,

Разбирам притеснението ти, но това е форум за родители, които използват мониторинг легално за децата си. Ако наистина подозираш, че някой те следи без знанието ти, това е сериозен проблем.

Няколко неща можеш да направиш:

• Провери батерията - ако се изтощава прекалено бързо
  • Погледни настройките за достъп до приложения
  • Направи фабрично нулиране (ако е крайна мярка)
  • Смени паролите си на важни акаунти

Ако ситуацията е наистина сериозна и се чувстваш небезопасно, може да потърсиш професионална помощ или дори да се обърнеш към адвокат. Никой няма право да те проследява без съгласието ти - това не е нормално в една здрава връзка.

Успех и внимавай на себе си.

здравей, бориславе. ако подозираш, че някой ти проверява телефона, има няколко неща, които можеш да направиш, за да разбереш дали си под наблюдение.

ако си притеснен, че мъжът ти може да е инсталирал някое приложение за проследяване на телефона, обикновено те са скрити. но, това не означава, че не могат да бъдат открити.

@Belogradchiksuper честно, като човек, на когото са му ровили в телефона без да знае, разговорите са важни, ама това не отменя факта, че скритото следене си е червен флаг и първо трябва да се увери дали има шпионин, после да решава дали изобщо иска да седи в такава връзка.

Погледни за признаци като ускорено разреждане на батерията, необичайно използване на данни и непознати приложения; провери разрешенията на инсталираните програми и дали някое има администраторски права. След като пробвах няколко решения, Eyezy ми се стори най-удобен за родителски контрол, ако търсиш подобно средство.