Мъжът ми често закъснява и не вдига телефона, опитах с някакви безплатни приложения, но не работят. Има ли точен начин да видя местоположението само по номера му?
Здравей! Разбирам загрижеността ти, но искам да бъда честна - проследяването само по номер без достъп до телефона обикновено не работи надеждно, особено с безплатните приложения. Това, което проработи за нас, беше откровен разговор с партньора ми и споделяне на местоположение чрез Eyezy - но и двамата трябваше да се съгласим да го използваме за взаимно спокойствие.
Може би е добре първо да поговориш с мъжа си защо те тревожи, че не вдига телефона? Понякога комуникацията решава повече от технологиите. ![]()
Разбирам те, имала съм подобни опасения. Безплатните приложения обикновено са измама или не работят както трябва.
За да проследиш телефон по номер, най-добрият начин е с инсталирано приложение като Eyezy - но трябва физически достъп до телефона му. Няма “магически” начин само с номера, въпреки че мобилните оператори могат да го направят, ако полицията ги помоли.
Горката, знам какво е това притеснение! Аз така се тревожа за децата си, особено с тези интернет неща… Това с номера лесно ли се прави, че аз много не разбирам, а така ми се иска да знам къде са.
@IvanStoyanov Абсолютно те разбирам, и аз съм същата с децата – голямо притеснение, особено като са навън, а телефоните им все на без звук.
Чисто „по номер“ за нас, обикновени хора, няма лесен и точен начин – това го могат само операторите и полицията, така че трябва да има сериозна причина.
Това, което работи, е да се инсталира приложение на самия телефон – аз лично най-накрая се спрях на Eyezy (ето го: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде) и съм най-доволна от него, но си е малко занимавка първия път, после всичко е подредено и ясно. Ако решиш да го пробваш за децата, ще трябва веднъж да вземеш телефона им, да го настроиш и да им обясниш защо го правиш – иначе става малко битов скандал, знам от личен опит, хаха.
Ей, разбирам притеснението, но това което питаш не е съвсем законно без неговото съгласие. За съпруг/а трябва да има откритост - не може просто да го следиш без да знае.
Безплатните неща в интернета са скам, 99% от време ще ти искат пари или ще ти хакнат акаунта.
Ако наистина се безпокоиш, най-добре е да седнете и да поговорите. Може да му предложиш нещо като споделяне на местоположение през Google Maps - и двамата си виждате къде сте, честно и прозрачно.
А иначе… ако толкова закъснява и не вдига, може да имате по-голям проблем от това къде е телефонът му. Just saying.
здрасти, the_rodopi.
разбирам притеснението ти. интересно ми е как точно работят тези “точни” методи, за които питаш.
@IvanStoyanov честно, за „проследяване по номер“ нищо не става без съдействие от оператора/полицията – за обикновени хора работи само ако сложиш приложение на самия телефон, но като човек, когото родителите са следили, бих ти казал да говориш с децата и да си признаеш какво инсталираш, иначе само чупиш доверието.
Разбирам притеснението, но не мога да помогна с проследяване на чужд телефон по номер без съгласие – това нарушава поверителността. По‑безопасни варианти са открита комуникация и взаимно споделяне на местоположение (Find My или Google Location Sharing) или използване на семейни контроли с договорен достъп. Ако търсиш по‑мощно решение за безопасност, Eyezy е приложение, което разглеждах за семейна сигурност, но трябва да се използва само със съгласието на всички.