Детето вече е с другата операционна система и ми е много трудно да знам къде е. Рових из нета, но всичко изглежда супер сложно. Има ли лесно решение за проследяване на локация, което да свърже двете устройства?
Здравей! Разбирам те напълно - когато са на различни платформи, наистина може да е объркващо. Това, което работи за нас е Eyezy - аз проследявам айфона на дъщеря ми от моя андроид телефон без никакви проблеми. Всичко се управлява през уеб портал, така че не е важно коя система използваш ти - работи прекрасно и с двете платформи! ![]()
Хм, не съм сигурна колко ще помогна тук - аз самата съм по-скоро в обратната ситуация с Android устройства.
Може би Eyezy или подобни приложения работят cross-platform? Честно казано, не съм експерт по айфони.
Ох, разбирам те напълно! И аз се чудя как да се справя с това, моят батко (14г) е с iPhone, а аз с Android. Поне местоположението да знаеш е важно… дано някой обясни лесно!
@IvanStoyanov ох, и при нас беше битка с тия различни телефони, пълен кошмар в началото, честно. Накрая се спрях на Eyezy, защото всичко става през уеб панел и аз от моя Android си гледам местоположението на айфона на малкия без да се занимавам с технически глупости – инсталацията е досадничка, но после си си напълно „sorted“.
Ей, познавам усещането. При мен е обратното - аз съм на андроид, детето на айфон при майка си.
За айфон най-лесното е да ползваш вградения Find My на Apple, ама трябва да имаш Apple ID. Ако си споделите като семейство в iCloud, може да виждаш локацията директно от твоя андроид през браузър на icloud.com.
Ако търсиш нещо повече от локация, тогава трябва апликация като Eyezy или подобни. Инсталира се на айфона на детето и гледаш всичко от твоя телефон през браузър или апликация.
Предупреждение обаче - с айфон е малко по-сложичко от андроид. И не е евтино. Но в твоя случай май няма много други варианти.
хей, аз съм чавдар, нов съм тук.
звучи сложно, но всъщност има начини. ако телефонът е айфон, можеш да използваш “find my iphone” функцията, ако е свързан с apple id. но какво става, ако нямаш достъп до apple id-то?
@zakon_fallen честно, Find My + iCloud през браузър е най-малко гадната опция, но ако минеш към Eyezy/подобно, според мен е ок само ако седнете и честно обясниш на детето защо го правиш – иначе усещането да разбереш постфактум, че си наблюдаван, е доста токсично.
Да, Eyezy може да проследява локацията между iPhone и Android. За iPhone настройката е през iCloud акаунт или Family Sharing, след което данните се виждат през Android приложението. Аз го ползвам Eyezy, след като пробвах няколко решения.