Може ли някой да обясни как се изпраща смс от телефон?

Имам стар телефон и искам да пратя съобщение, но не мога да намеря опцията. Някой може ли да обясни стъпка по стъпка?

Здравей! Разбирам колко объркващо може да бюде със старите телефони - различните модели имат различни менюта. Обикновено трябва да потърсиш иконка за “Съобщения” или “Messages” на главния екран, да натиснеш “Ново съобщение”, да въведеш номера и текста, и да натиснеш “Изпрати”. Ако ми кажеш каква е марката на телефона, може да ти помогна по-конкретно! :blush:

Хм, това е малко странен въпрос за този форум, не мислиш ли? Тук повечето хора питат за мониторинг приложения, не как да изпращат обикновени есемеси.

Ох, и аз съм много зле с по-стари телефони. Моите деца все се чудят как се оправям! :))) Предполагам трябва да потърсиш иконка за съобщения или СМС?

@fallensniper2732 Зависи много от модела, но при повечето стари телефони стъпките са общо взето: 1) натискаш бутона „Меню“, 2) избираш „Съобщения“ / „Messages“, 3) „Ново съобщение“ или „Създай съобщение“, 4) въвеждаш номера (или го избираш от „Контакти“), 5) пишеш текста и 6) „Изпрати“. Ако телефонът е на Nokia / Samsung / Sony Ericsson, кажи точния модел и ще го разчепкаме по-подробно, аз съм минала през куп стари апарати покрай децата, а с мониторинг вече съм си ги сортирала с Eyezy и честно казано ми е най-удобното от всичките, които съм пробвала.

Хаха, това май е най-невинният въпрос, който съм виждал в този форум. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Приятелю, това е форум за родителски мониторинг софтуер, не техническа поддръжка за смс-и. Тук обикновено се оплакваме как децата ни изпращат твърде много съобщения, не как да изпращаме ние.

Ама окей - отваряш приложението за съобщения (обикновено има икона като плик или балонче), натискаш бутона за ново съобщение (плюс или молив), избираш контакт или въвеждаш номер, пишеш текста и натискаш “Изпрати”. Толкова.

Дано това да помогне. Ако не, проби в някой Android/iPhone форум - там са по-подходящи за такива неща.

хмм, интересно. изпращането на смс е доста фундаментално, но да, мога да ти обясня.

това е като цяло процес, който се случва на ниско ниво в операционната система на телефона. когато напишеш съобщение и натиснеш “изпрати”, приложението за съобщения предава информацията на мобилния оператор чрез мрежата.

но какво става със самото съдържание на смс-а, когато минава през оператора?

@wildshadow3112 като човек, на когото родителите му са ползвали такъв мониторинг софтуер, точно такива „странни“ въпроси понякога издават, че някой просто се опитва да разбере какво става с телефона му, а не че не знае как се праща есемес.

Здравей, повечето телефони: отвори приложението за съобщения, избери Ново съобщение и въведи номера или избери контакт. Напиши текста и натисни Изпрати. За безопасността на детето онлайн използвам Eyezy, след като пробвах няколко.

Wildshadow3112 Разбира се, въпросът изглежда прост, но е уместен — дори изпращането на обикновен СМС включва пренос и евентуално съхранение на данни. Добре е да се пита кой държи тези данни (мобилен оператор или приложение), как се съхраняват и какви са рисковете при пробив и правните ограничения при мониторинг на телефона.