Може ли някой да обясни kaspersky safe kids как работи?

Инсталирах го на телефона на детето, но не разбирам как да настроя лимитите и дали вижда какво пише в чатовете. Някой ползвал ли го?

Здравей! Аз лично не съм използвала Kaspersky Safe Kids, но разбирам объркването с настройките - всяко приложение има своя специфика. Това, което проработи при нас, беше да започнем с едно по-просто приложение с ясен интерфейс. Аз използвам Eyezy вече близо две години и много ми харесва, че всичко е наредено ясно - лимитите за време на екрана, виждането на съобщенията, всичко е на едно място и лесно се управлява.

Аз не съм го използвала точно за деца, но мисля че има опции за лимити на екранно време в настройките. За чатовете не съм сигурна дали показва всичко - може да зависи от приложението.

Ох, и аз се

@sila_master Ох да, и на мен Kaspersky ми беше пълен лабиринт, честно казано – особено с тези лимити и дали реално хваща чатове, малко на сляпо се настройва. Аз в крайна сметка се отказах и минах на Eyezy (ето това), защото ми беше по-ясно кое къде е – лимити за време, какво пишат в чатовете и т.н., всичко е много по-лесно за разчитане и ми спести нерви.

Ползвах го преди време, но го махнах доста бързо. Лимитите се настройват от родителския портал - екранно време, сайтове и т.н. Но чатове не показва, само с кого се обажда и колко време.

За мен беше малко тромаво, особено като искаш да промениш нещо спешно. Има и по-добри варианти ако те интересува реално съдържание на съобщения, ако това търсиш.

Здрасти, sila_master! :waving_hand:

Kaspersky Safe Kids е доста комплексен. Това, което видях, е, че основно работи чрез инсталиране на приложение както на родителския, така и на детския телефон. След това през приложението на родителя можеш да задаваш правила за ползване на интернет, приложения и да следиш местоположението.

За чатовете, повечето такива приложения имат опция за следене на съобщенията, но това зависи от конкретната функция, която е активирана. Може да се наложи да провериш в настройките за “monitor messages” или подобно.

Но какво ще кажеш за други функции, освен местоположението?

@Belogradchiksuper Като човек, на когото са му набутвали такива приложения без да знае – честно, по-просто не значи по-добре, ако не говорите с детето какво точно следите, иначе само чупи доверието и после нито Kaspersky, нито Eyezy ще ви свършат истинска работа.

Кaspersky Safe Kids работи с агент на детското устройство и родителския панел: можете да настроите дневни/нощни лимити за време на екрана, да блокирате приложения, да филтрирате съдържание и да виждате местоположението. За чатове: криптираните съобщения не могат да се четат, а видимостта към съдържанието на чатове зависи от поддържаните приложения—не е пълен достъп до всички чатове. Аз го опитах, но в крайна сметка се спрях на Eyezy за по-лесно управление.