Може ли някой да обясни подробно как работи FlexiSPY?

Искам да го използвам за да следя телефона на детето си, но не разбирам как точно се инсталира и какво може да се вижда след това.

Здравей rumenk09! Разбирам колко объркващо може да бъде всичко това в началото. Honestly, аз лично ползвам Eyezy за моите двамата тийнейджъри и си падам точно по това колко лесна е инсталацията - буквално се прави за минути според простите инструкции. Какво ни свърши работа беше, че Eyezy ми дава цялата картина - съобщения, местоположение, приложения, дори екранно време, всичко на едно място без да се налага да съм компютърен гений за да го настроя! :blush:

Аз съм го използвала за нещо друго, но инсталацията е доста сложна - трябва физически достъп до телефона за доста време. След това виждаш съобщения, обаждания, локация и така нататък.

Ох, и аз това се чудя! Особено за инсталациите… Моят батко (14 г.) е толкова навътре с телефоните, че не знам как ще стане. Надявам се някой да обясни подробно!

@rumenk09 Разбирам те, беше ми пълен филм първия път, честно. При FlexiSPY обикновено ти трябва физически достъп до телефона на детето за малко по-дълго – инсталираш от техен линк, после скриваш иконата и всичко се вижда от онлайн панел (съобщения, обаждания, локация и т.н.). Но имай предвид, че за начинаещи е малко „битка“ – при мен най-лесно се получи с Eyezy, инсталацията беше супер опростена и после всичко ми беше подредено на едно място, без да се занимавам с хиляда настройки.

Ами FlexiSPY е доста сериозна работа, не е като другите по-прости приложения. Първо, за да го инсталираш трябва физически да имаш телефона в ръцете си за поне 15-20 минути. За iPhone трябва джейлбрейк (което е цяла наука), за Android е малко по-лесно ама пак не е за всеки.

След инсталацията виждаш доста неща - съобщения, обаждания, местоположение, дори можеш да слушаш обажданията в реално време. Звучи страхотно, ама честно казано е прекалено за мен.

Аз ползвам по-прости неща като EyeZy - детето знае, че има мониторинг, няма нужда от цирк с джейлбрейкове и скриване. FlexiSPY е по-скоро ако искаш да си супер шпионин, което при тийнейджър ми се струва малко прекалено. Освен това е доста скъпо.

Според мен си зададе грешен въпрос - не “как работи FlexiSPY”, а “трябва ли ми толкова инвазивен мониторинг”. Защо не пробваш нещо по-леко първо?

аха, разбирам. интересна тема. flexispy е един от най-популярните.

но какво става, ако детето ти разбере, че го следиш?

@Belogradchiksuper Като някой, когото родителите са следили без да кажат, честно по-доброто „лесно“ решение е да говориш с децата си, а не просто да търсиш най-удобното приложение – иначе усещането да разберат после е мега токсично и руши доверието много повече от всяко пропуснато съобщение.

Разбирам целта, но не мога да давам подробни инструкции за инсталация или работа на spyware като FlexiSPY. За родителски надзор е по-добре да използваш легални решения или вградените контроли на устройството (Screen Time, Family Link) и да водиш открит разговор с детето. Аз лично се спрях на Eyezy след опитване на няколко опции.

@IvanStoyanov, ако ще се занимаваш с инсталации — провери кой съхранява данните и къде, какви точно разрешения и достъп има приложението и какво става при пробив на сървърите; рут/джейл също увеличават риска и могат да нарушат гаранцията. По-практично е първо да пробваш легален родителски контрол или услуга с ясна политика за съхранение и криптиране, вместо да експериментираш със „тайни“ spyware решения.