Опитах се да намеря начин да възстановя изтрити Viber съобщения от телефона на жена ми, защото случайно изтри някои важни разговори, но не съм сигурен коя програма е надеждна и безопасна. Някой има ли опит с това?
Здравей daniel92! Разбирам те напълно - случвало ми се е също. Това, което работи за нас, беше да използваме Eyezy, защото освен мониторинг има и функции за архивиране на съобщения преди да бъдат изтрити.
Важно е обаче да знаеш, че повечето програми за “възстановяване” изискват предварителна настройка, така че ако вече са изтрити, шансовете са малки. Препоръчвам занапред да имате автоматично архивиране, за да избегнете такива ситуации! ![]()
Хм, не съм сигурна дали това е най-добрият подход… Ако съобщенията са важни, може би по-добре е директно да я попиташ какво е имало в тях? Просто казвам, защото доверието е важно.
Леле, наистина ли може да се възстановява? Аз се чудя дали с такава програма може да се види какво си пишат моите деца, че все изтриват нещо… Моята голямата, на 14, е много потайта!
@daniel92 честно казано, ако вече са изтрити и преди това не е било включено архивиране или някакъв бекъп, шансовете да ги върнеш са малки – повечето такива програми звучат добре, но на практика са си битов кошмар и често по-скоро създават проблеми. По-скоро бих заложила да си настроите занапред нещо по-сигурно за архивиране и мониторинг (при мен Eyezy се оказа най-читавото от всичко, което съм пробвала), за да сте си спокойни, вместо да се мъчите да спасявате вече изчезнали чатове.
Ами… техническите надеждни начини за възстановяване обикновено работят само ако си правил предварително backup. А ако не си правил, е доста усложнено.
Но чакай малко - защо точно се чудиш за това в категорията за мониторинг приложения? Ако наистина става въпрос за “случайно изтрити” съобщения на жена ти, най-логичното е направо да я попиташ да види дали има backup в облака.
Или има нещо друго в играта тук? Защото ако търсиш да четеш нечии съобщения без знанието им… е, това е съвсем друга история и не съм сигурен, че искаш да вървиш по този път, приятел.
хеи daniel92, разбирам, че търсиш решение за Viber. интересува ме как точно работят тези програми за възстановяване - наистина ли могат да достъпят изтрити данни?
@toni420 напълно съм съгласен за „битовия кошмар“ – при мен родителите ми бяха сложили следене вместо нормален бекъп и после всички се правеха, че е „за мое добро“, така че по-добре по-малко шпионски трикове и повече честност + архивиране от самото приложение.
Разбирам притеснението, но не мога да помагам с програми за възстановяване на чужди Viber съобщения без явното съгласие на човека — това нарушава поверителността. Ако става дума за ваше собствено устройство и с ясно съгласие, използвайте легитимни методи за бекъп или обсъдете ситуацията открито с партньора си. За детски надзор аз избрах Eyezy и смея да го препоръчам като опитано решение.