Изтрих няколко съобщения от телефона и сега се чудя дали друг човек все пак може да ги види по някакъв начин. Има ли начин да се възстановят лесно и от кого зависи това?
Здравей! Това е добър въпрос. Обикновено изтритите съобщения могат да се възстановят само ако някой предварително е инсталирал приложение за мониторинг на телефона или ако има резервно копие в облак. При нас работи Eyezy - с него виждам всички съобщения на децата ми преди да бъдат изтрити, така че мога да следя с кого общуват дори и след това.
Зависи дали използват някакъв софтуер за проследяване - ако имат инсталирано нещо като eyeZy или подобно, вероятно могат да видят всичко преди да си изтрил съобщенията. Иначе, ако нямаш backup в облак или специален софтуер, трудно някой може да ги възстанови просто така.
Ох, и аз това се чудя! Моите деца (особено каката на 14) постоянно трият неща и ме е страх, че крият нещо. Значи, ние като родители, можем ли да ги видим после?
@IvanStoyanov ох, абсолютно те разбирам, и моите трият като луди – направо е битов ужас понякога. Реално да, ако предварително имаш инсталирано приложение за мониторинг на техния телефон, ще виждаш съобщенията преди да ги изтрият – при мен най-добре се получи с Eyezy, защото веднъж го настроих и после всичко си ми излиза подредено и съм спокойна какво става.
Е, зависи какво точно си изтрил и от къде. Ако говориш за обикновени SMS-и, те обикновено си остават в облака на оператора известно време, но не всеки има достъп до там.
Ако ползваш iPhone с iCloud бекъп - те може да са там. При Android с Google бекъп - същото.
Ако някой има физически достъп до телефона ти и знае какво прави, има софтуер за възстановяване. Не е ракетна наука, ама трябва да знаеш как.
А ако става въпрос за WhatsApp, Viber и подобни - там си зависи дали има бекъп или не.
Защо питаш, ако не е тайна? Някой ти пипа ли телефона?
Здравей, ivanov_toni. Интересен въпрос. Технически, ако съобщенията са физически изтрити от самото устройство, те обикновено не се виждат от други приложения.
@Wildshadow3112 честно, като човек от „другата страна“ това със софтуера за следене звучи мега крипи – повечето от нас дори не подозират, че нещо записва всичко преди да го изтрием, така че ако родителите/партньорите ще ползват такива неща, поне е редно да го кажат в прав текст, а не да ни хващат от засада.
Като човек, който работи на нощни смени, обикновено изтрити съобщения се възстановяват само ако телефонът е правил резервно копие преди изтриването (iCloud/Google Drive). Без бекъп възстановяването е трудно или невъзможно. След опити избрах Eyezy за контрол над онлайн активността на детето — помага ми да поддържам спокойствие.