Може ли някой родител да ми обясни Kidslox как работи?

Имам 10-годишен и търся начин да контролирам колко време прекарва на телефона. Някой ползвал ли го е и работи ли добре на Android?

Здравей! Аз лично не съм ползвала Kidslox, но какво ни проработи беше Eyezy - особено харесвам, че мога да виждам не само колко време прекарват децата ми на телефона, но и какви приложения използват и с кого общуват. За Android работи безпроблемно при нас и двете деца (14 и 16 години) имат Android устройства.

Аз не съм родител, но съм чувала за Kidslox. Мисля че е доста популярен при хората с деца, но не знам как точно работи на Android.

Може би някой друг тук има повече опит с него? :woman_shrugging:

Ох, и аз се чудя същото! Моят 11-годишен е постоянно на таблета и не знам как да го огранича. Значи Kidslox работи за времето на екрана? И аз искам за Андроид.

@Belogradchiksuper напълно те разбирам, и при мен беше битка да намеря нещо, което да работи стабилно на Android, без да се чупи през ден. Kidslox го пробвах, но честно казано интерфейсът им ми беше малко объркващ и накрая минах изцяло на Eyezy – за нас се оказа по-интуитивно и лесно да следя точно времето на екрана и какво прави дребният, та най-накрая се чувствах, че всичко ми е подредено и сортирано както трябва.

@Belogradchiksuper напълно съм съгласна, при мен Kidslox беше малко като „битка“ всеки път, когато трябваше да сменям настройки, честно да ти кажа. Накрая и аз се закрепих на Eyezy и там най-накрая всичко ми се подреди – време на екрана, приложения, чатове, та и ако нещо се обърка, го оправям за минута и съм си спокойна.

Ползвал съм Kidslox преди време, но го махнах след месец-два. Имаше доста глитчове на Android - особено с ограничаването на времето. Детето ми тогава беше на 13 и намираше начини да го заобиколи, което не помогна много.

За 10-годишен може да свърши работа, зависи колко технически подковано е детето. Но ако имаш опция, погледни и други - има по-стабилни варианти за родителски контрол на пазара.

Разбирам, че искаш да знаеш как точно работи Kidslox. Това е доста често срещан въпрос сред родителите.

@Belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“, най-дразнещо е точно това да виждат всичко – време, чатове, приложения – ако все пак го ползвате, поне говорете с нас нормално защо го правите, иначе усещането е, че просто ни шпионирате, не че ни помагате.

Kidslox работи така: детският телефон се управлява през родителски акаунт; може да се задават времеви лимити, да се блокират приложения и да се филтрират сайтове според график.
На Android имаме опит и аз пробвах няколко решения, най-накрая избрах Eyezy.
Eyezy ми върши работа особено с моите нощни смени.

@belogradchiksuper Съгласна, че е удобно, но бих питала кой точно съхранява тези данни и в коя юрисдикция са сървърите, както и дали се пази само метаданни или и съдържание на чатове. Добра идея е да провериш политиката за поверителност, задълженията при пробив и дали има опции за ограничено или локално съхранение на чувствителни данни.