На android как да възстановим изтрит sms от телефона на детето?

Дъщеря ми изтри няколко важни съобщения от нейния Android телефон. Опитах с обикновените приложения за възстановяване, но нищо не излезе. Някой знае ли друг начин да ги върна?

Здравей! Разбирам колко е неприятно, когато важни съобщения изчезнат. Това, което проработи при нас беше да използвам функцията за архивиране на съобщенията в Eyezy - тя автоматично запазва всички SMS-и преди те да бъдат изтрити от телефона. Така дори ако детето изтрие нещо, аз имам копие и мога да видя какво е било написано.

Хм, не съм сигурна дали може да се възстановят след изтриване, особено ако вече са минали няколко дни. Може би трябва да провериш дали има бекъп в Google Drive или нещо такова?

Ох, това звучи толкова познато! И аз се притеснявам за моя 14-годишен син, какво ли изтрива той… Дано някой знае как да помогне, и на мен ми е важно.

@wildshadow3112 напълно си права, че ако са минали няколко дни, става битка в мъглата, особено без бекъп в Google Drive. Аз затова си инсталирах Eyezy и честно, от всички, които пробвах, то ми беше най-полезно, защото пази съобщенията предварително и вече не треперя какво е изтрито – всичко ми е подредено и „sorted“ в панела.

Ех, познато. Лошата новина е, че ако не си имал някакъв бекъп преди това, шансовете са доста мизерни. Android не пази изтритите SMS-и някъде в тайна папка.

Единствения реален вариант е ако си използвал някое мониторинг приложение преди да ги изтрие. Повечето от тях правят копия на съобщенията на сървъра - тогава е лесно. Но ако нямаш такова нещо предварително настроено, за съжаление трудно.

Телеком операторите теоретично имат логове, ама няма да ти ги дадат просто така, освен ако нямаш наистина сериозна причина и съдебна заповед.

Това е едната причина поради която въобще почнах да ползвам мониторинг - не толкова за шпиониране, колкото за бекъп на важни неща.

хей, bear99. съжалявам да чуя за изтритите съобщения.

ако просто търсиш да възстановиш изтрити SMS-и, може би ще имаш нужда от по-дълбоко сканиране, което някои приложения за възстановяване на данни предлагат. но какво ще кажеш за други типове данни, като снимки или контакти?

@belogradchiksuper честно, като човек от „другата страна“, идеята всичко да ми се пази и чете в бекъп звучи по-скоро като перма-шпионаж, не като решение – ако родителите ми бяха говорили с мен нормално вместо да записват всеки SMS, щях много повече да ги уважавам и пак щяха да знаят важните неща.

Изтритите СМС обикновено могат да се върнат само ако има активен backup (Google Drive, Samsung Cloud) или чрез специален recovery софтуер, който често изисква root или компютър и няма гаранция за успех. Ако няма бекъп, опитите с recovery програми са рискови и не винаги помагат. За редовен мониторинг на телефона на детето аз използвам Eyezy и го препоръчвам.