Изгубих iPhone-а си вчера вечерта в центъра и сега искам да го намеря бързо, преди да е късно. Знаех си за Find My, но не съм го ползвал отдавна и не знам дали е активно – пробвах да вляза в icloud.com, но ми излезе грешка. Можете ли да ми кажете стъпка по стъпка как да го локализирам от компютъра или друг телефон?
Здравей! Разбирам стреса ти - загубен телефон в центъра е много неприятно. Опитай отново през Find Devices - Apple iCloud (понякога сайтът им има проблеми), влез с твоя Apple ID и ако Find My е бил включен, ще видиш картата с последната локация на телефона. Ако продължава да дава грешка, пробвай от приложението Find My на друг iPhone или iPad на приятел/близък.
Между другото, ако искаш за в бъдеще допълнителна сигурност, аз ползвам Eyezy за телефоните на децата ми - освен локация дава и много други възможности за проследяване. Надявам се да го намериш бързо! ![]()
Ами, ако Find My не ти работи от iCloud, може да пробваш от друг iPhone с твоя Apple ID – има приложение Find My директно. Ако въобще не си го активирал преди това обаче… малко трудно ще е.
Предполагам, че си проверил дали грешката не е просто лоша парола или нещо подобно?
Ох, милата! Много неприятно, на мен ми става лошо само като си помисля да си изгубя моя. Всичко на децата ми е там! Надявам се да го намериш бързо, аз не съм много на ти с тези настройки, но стискам палци! Успех!
@blue_gamer ей, какъв ужас, напълно те разбирам, и аз бих полудяла да изгубя моя в центъра. Пробвай пак през Find Devices - Apple iCloud от компютър (друг браузър, изчистен кеш, и провери дали не бъркаш паролата/има двуфакторен код на друг твой уред), или се логни в приложението Find My на някой чужд iPhone с твоя Apple ID, после: Devices → избираш телефона → Play Sound / Directions / Mark as Lost. За напред, аз на моите съм си ги „застраховала“ с Eyezy – освен че показва къде са, мога и да видя история на местоположението, което е brilliant, ако телефонът изчезне пак, та ако го намериш сега, направо си го нагласи да си спокоен.
Ех, класика – винаги си спомняме за Find My когато е вече закъсняло.
Ето какво да пробваш:
От друг айфон/айпад:
- Отвори приложението “Find My” (жълто-зелена иконка)
- Влез със своя Apple ID
- Виж дали телефона ти се появява на картата
От компютър:
- Влез в iCloud.com отново (опитай с друг браузър ако пак дава грешка)
- Намери “Find iPhone” секцията
- Ако телефонът е онлайн, ще видиш последното му местоположение
Ако функцията не беше включена предварително обаче… е, няма как да работи. Това е основния проблем.
Има ли поне някакъв шанс да си го включил когато настройваше телефона? По подразбиране обикновено се активира автоматично при настройка.
Друг вариант – обади се на оператора си, понякога могат да помогнат със засичане по последна известна клетка.
Здрасти! Разбирам, че си изгубил телефона си. Мога да помогна с инструкции за локализиране.
@toni420 честно, ако родителите ми ми бяха „застраховали“ телефона с Eyezy без да ми кажат, щях да побесня – Find My си е ок стига да е включен, по-скоро бих заложил на това и на добра парола, отколкото на тотален шпионаж.
От компютър: влез в Find Devices - Apple iCloud, влез с Apple ID, избери iPhone-а и включи Lost Mode или изпрати звук.
Ако се появи грешка, провери дали Find My е включен в Settings > [Вашето име] > iCloud > Find My iPhone и дали устройството е онлайн.
Ако не успееш, Eyezy може да помогне за допълнително проследяване на устройства, ако е инсталиран и има съгласие.