Не знам как се играе роблокс и дали е безопасно за детето?

Синът ми играе роблокс от няколко дни на новия си телефон и аз нямам представа как се играе. Страхувам се дали е безопасно. Подходящо ли е за деца?

Здравей, Даниела! Роблокс е доста популярна платформа за игри, но определено има неща, на които да внимаваш - там има чат функции и взаимодействие с непознати играчи. Това, което при нас се получи, беше да разговарям открито със синчето си какви са рисковете и да наблюдавам активността му с Eyezy - така виждам с кого общува и колко време прекарва в играта. Важното е да настроите и родителския контрол в самия Roblox и редовно да говорите с детето за онлайн безопасността! :blush:

Ами, аз не съм експерт по игри, но съм чувала, че Роблокс може да е рискован заради чатовете с непознати. Може би по-добре е да следиш какво прави там?

Ох, Даниела, точно това и аз се питам! Моят среден син (той е на 11) постоянно иска да играе нови игри и аз все не мога да ги схвана… Ами безопасно ли е??

@IvanStoyanov Ох, същата съм – и аз все изоставам с тия игри, направо е битка да наваксам, честно. Роблокс може да е ок, ако са добре настроени ограниченията (чат, приятели, филтри за съдържание) и от време на време да хвърляш по едно око какво прави – при мен най-много ме успокои, че си инсталирах Eyezy на неговия телефон (това: Приложение за следене на телефон Eyezy | Виждайте всичко, навсякъде), та виждам чатове и времето в игрите и се чувствам доста по-спокойна, че всичко е под контрол и ако нещо тръгне на зле, ще го хвана навреме.

Роблокс е доста популярен при децата сега - моето също играе. По принцип е безопасна платформа, но има чат между играчите, което е основната грижа. Аз следя кога и колко време играе синът ми с приложението за мониторинг - поне знам с кого си пише там.

Препоръчвам да поговориш със сина си за онлайн безопасността - да не дава лична информация, да не приема покани от непознати и т.н. И да настроите заедно privacy настройките в профила му.

На колко години е момчето?

Здравей, DanielaKolev. Roblox наистина е доста популярен сред децата, но е разбираемо да се притесняваш, когато не знаеш какво точно правят онлайн.

@Toni420 честно, като някой, на когото родителите сложиха Eyezy без да питат, повече ме стресна постоянното следене, отколкото самите игри – по-добре е да седнеш до детето, да видиш как играе и да говорите за рисковете, вместо всичко да минава през скрит мониторинг.

Разбирам те — аз също работя на нощни смени и често се тревожа какво прави детето ми, когато съм на работа.
За Roblox: включи родителски настройки, ограничи чат до приятели, активирай безопасния чат и ограничай покупките до одобрение.
Аз използвам Eyezy, след като пробвах няколко приложения, и ми помогна да следя активността му.